Látványos rendezvény

2021.09.28. 13:40

Hétvégén indul a Nemzeti Vágta, összemérik tudásukat az ország lovasai

Összesen 11 elővágtát rendeztek magyarországi, vajdasági, muravidéki és erdélyi lovasok részvételével.

Fotós: Máthé Zoltán

Hatvan magyarországi és határon túli település részvételével rendezik meg a hétvégén a 14. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén. Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató elmondta, az esemény szombati napján ötfős előfutamokat tartanak, a döntő pedig vasárnap délután lesz.

A fiatal tehetségek számára újra megrendezik a Kishuszár Vágtát. Ezenkívül bemutatót tart a nemzeti díszegység, illetve lesz fogatvágta, méneshajtás, négyes fogatok üldözéses versenye, hagyományőrző felvonulás, kocsitoló verseny, díjugratás és visszatér a jótékonysági sztárfutam is. Az Andrássy úton kialakított korzón pedig a résztvevő települések mutatják be hagyományaikat és értékeiket.

A nemzetközi futamot 12 ország, köztük India, Nagy-Britannia, Törökország és Ausztria részvételével rendezik meg.

A jótékonysági futamon, amelynek kedvezményezettje idén egy állatvédelemmel foglalkozó alapítvány, Széchenyi Krisztián, Krajnik-Balogh Gábor, Bács Péter, Sipos Imre és Nagy Ervin pattan nyeregbe.

A Nemzeti Vágta a kultúra és a sport ötvözete, valamint egy olyan határainkon belül és azon túl ívelő esemény, amely világszerte ismertté vált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában