Asztalitenisz női BL

2021.11.05. 10:58

Szűk kerettel is helytállna a Budaörs Berlinben

Az előző szezonban az Európa-kupában ezüstérmes magyar együttes a nyolcadik a kiemelési rangsorban.

Szombaton és vasárnap játssza csoportmérkőzéseit a női asztalitenisz Bajnokok Ligájában az SH-ITB Budaörsi SC csapata, amely Berlinben szerepel.

Az előző szezonban az Európa-kupában ezüstérmes magyar együttes a nyolcadik a kiemelési rangsorban, ellenfelei közül a házigazda, címvédő TTC Berlin Eastside az első, a francia CP Lyssois Lille Métropole a tizedik, a portugál Gdcs Juncal pedig a 14.

A budaörsiek a mostani idényre – elsősorban gazdasági okokból – csökkentették a játékoskeretük létszámát, ezzel a csapat taktikai variálhatósága is szűkebbé vált, a cél azonban így is legalább egy csoportellenfél legyőzése. A gárda Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga összeállításban repült el Németországba.

Érdekesség, hogy Póta több mint tíz évig a Berlin légiósa volt, az előző két szezonban a Budaörsben szereplő Surján Szabinát pedig éppen a német csapat igazolta le a nyáron.

A négyes csoportból az első kettő jut tovább a nyolc közé, a harmadik és negyedik helyezett átkerül az Európa-kupába, a legjobb 16 közé.

A Budaörs programja az A csoportban:

szombat:

SH-ITB Budaörsi Sport Club – Juncal (portugál) 11.00

SH-ITB Budaörsi Sport Club – Berlin (német) 18.00

vasárnap:

SH-ITB Budaörsi Sport Club – Lille (francia) 12.30

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!