Bangkok

2021.12.01. 09:45

Huszonkét magyar versenyző vesz részt a muaythai-világbajnokságon

Az eseményen nemcsak a világbajnoki érmek találnak gazdára, hanem eldől az, hogy kik vehetnek részt a 2022-es birminghami Világjátékokon.

Huszonkét magyar versenyző utazik Bangkokba a vasárnap kezdődő muaythai-világbajnokságra, amelyen az érmek mellett a Világjátékokon való indulás is a tét.

A Magyar Muaythai Szakszövetség tájékoztatása szerint a december 11-ig tartó vb-n minden IFMA korosztályban eredményt hirdetnek. A Bányász Adrián és Jászka Krisztián vezette U23-as és felnőtt csapat 12 versenyzővel, míg a Nagy Balázs, Rebrei József páros irányította utánpótlás válogatott 10 fővel indul pénteken a világ legjobbjait felvonultató versenyre. A delegáció csapatvezetője Dudok Károly, a szövetség elnöke.

Az eseményen nemcsak a világbajnoki érmek találnak gazdára, hanem eldől az, hogy kik vehetnek részt a 2022-es birminghami Világjátékokon.

„Bízunk benne, hogy a klubok és a válogatott munkája beérik a világbajnokságon, és ismét elégedetten, büszkén és sok éremmel térhet vissza a magyar csapat a Muaythai Hazájából” – mondta Dudok Károly.

Borítókép: A cseh Lukas Klaska érkezik a Forgó Zalán elleni muaythai mérkőzésre a 8. Superfight Series Hungary nemzetközi K-1 és muaythai gálán Székesfehérváron 2021. október 16-án.

Címkék#muaythai#.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!