Osztrák jégkorongliga

2022.03.16. 12:58

A játékrendszerben látja a siker kulcsát a Fehérvár másodedzője

Másodedzője szerint játékrendszerének köszönheti eredményes szereplését a Hydro Fehérvár AV19, amely kedden története során először jutott az osztrák jégkorongliga (ICEHL) elődöntőjébe, miután 4-0-s eredménnyel lezárta az olasz HC Pustertal Wölfe elleni párharcot.

A Fehérvárnak a mostani a 15. idénye az osztrák bázisú ligában, hetedik alkalommal került a rájátszásba, de a negyeddöntőn most először jutott túl.
   

Kiss Dávid, a csapat másodedzője a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában a keddi mérkőzést elemezve azt mondta: a második harmadban a saját játékukra fókuszálva szerezték négy góljukat. A székesfehérváriak ezzel három találatos hátrányból fordítottak, így söpréssel - vesztett mérkőzés nélkül - zárták a negyeddöntős párharcot.
   

Kompaktabb lett a játékrendszerünk, amit augusztus óta veszünk át folyamatosan, nagyon részletesen, a játékosok pedig mindent beleadtak, hogy ezt mentálisan és fizikálisan is végre tudják hajtani a jégen

- fejtette ki.
   

"Csapatként mindenki tudja a dolgát, ez az egész adja azt, hogy ilyen eredményesek tudunk lenni" - fűzte hozzá.
   

Rámutatott: a számukra új szituációban az általuk képviselt játékrendszer eredményessége kell, hogy továbbvigye őket az elődöntőben is. Mint mondta, fel fognak készülni az ellenfélből, meccsről meccsre haladnak majd, és reméli, hogy további mérkőzésekkel tudják majd gyarapítani ezt a történelmi sorozatot.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!