Jegyzet

2022.03.11. 06:30

Frusztráció

Szilágyi László

Nasszer al-Kelaifi szerencsés ember. Negyvennyolc éves korára szinte mindent elért. A katari négygyermekes családapa a teniszpályán szerzett hírnevet magának, bár az önéletrajzában erre a fejezetre lehet a legkevésbé büszke. A világranglistán a 995. helyig jutott, előrébb nem, de a mai napig nyomot hagy a sportágban: 2008 óta ő a Katari Tenisz-szövetség elnöke. Ebben a minőségében is bizonyára mindent megtett a sport előrelendítéséért, de csak a szakavatottak tudnának a létezéséről, ha 2011-ben a cége nem vásárolta volna meg a Paris Saint-Germain labdarúgóklubot.

Nasszer al-Kelaifi úgy gondolta, fölösleges bagatell összegekkel pepecselni, a párizsi eurómilliókra kevesen tudtak nemet mondani. Ennek szellemében a PSG-hez hívta a világ legjobb edzőit és játékosait. Nem nagy mutatvány, 2003-ban Roman Abramovics is ugyanezt csinálta a Chelsea-nél. Kinyitotta a pénztárcáját, és azt vett meg, akit csak akart. Az orosz–ukrán háború miatt távozó orosz oligarcha addig nem nyugodott, amíg a Chelsea nem nyert legalább egy Bajnokok Ligáját. Ma már tudjuk, kettő lett a legalább egyből.

Nasszer al-Kelaifi is erre áhítozik, de időarányosan rosszabbul áll, mint orosz kollégája. 

Lionel Messi, Neymar, Ángel di María, Kylian Mbappé, Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma, korábban Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani, Thiago Silva szerződtetése sem volt elég ahhoz, hogy a Paris SG-nél landoljon az első számú klubtrófea. 

A héten kiderült, hogy nem idén lesz meg (vagy idén sem lesz meg) az első párizsi BL-győzelem. Pedig minden adott volt hozzá: vezetés, lefocizott ellenfél idegenben, de egy véleményes gól kibillentette az egyensúlyából a csapatot, és úgy összecsuklott, mint öt éve Barcelonában. Akkor a Nou Campba 4–0-s előnnyel utazott, de a visszavágót 6–1-re veszítette el. Idén csak 1–0-ról kezdődött a második mérkőzés, és 1–0-ás vezetésről folytatódott a második félidő. De a kecsegtető állás sem volt elég a párizsi továbbjutáshoz a BL nyolcaddöntőjében.

Nasszer al-Kelaifi türelme eddig tartott. Kilépett a szerepéből, a lefújás után elhagyta a VIP-páholyt a Santiago Bernabéuban, keresni kezdte a játékvezetőt. Danny Makkeliét is megtalálta, agresszíven fenyegetőzött. Az Európai Labdarúgó-szövetség kivizsgálja az ügyet, a katari tulaj nem sok jóra számíthat. Nasszer al-Kelaifi frusztrációja érthető, a viselkedése nem. Pénzért majdnem minden megkapható, az illemkódexért pedig még csak fizetni sem kell. Azt elég lenne megtanulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában