Torna-vk

2022.03.16. 17:36

Nyolc magyar indul Kairóban

A magyar tornászválogatott négy férfi és négy női versenyzővel szerepel a csütörtöktől vasárnapig tartó világkupa-versenyen, Kairóban.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint Bácskay Csenge ugrásban és felemáskorláton, a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina talajon és gerendán, a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia felemáskorláton és gerendán, Schermann Bianka pedig ugrásban és talajon indul.

Kovács Zsófiának ez lesz az első versenye idén, remélem, hogy hozzá méltóan szerepel mindkét szeren. Ezek egyébként azok a szerek, ahol döntőesélyes a világversenyeken

– nyilatkozta Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető Bácskay Csengétől a tőle megszokott kiegyensúlyozott versenyzést várja, Böczögő Dorinától pedig azt, amit legutóbb Dohában produkált, vagyis elegáns tornát talajon.

A férfiak mezőnyében a junior Európa-bajnok Balázs Krisztián csak ugrásban nem versenyez, az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid nyújtón, Mészáros Krisztofer talajon és lólengésben, Tomcsányi Benedek pedig talajon, gyűrűn, ugrásban és korláton indul.

Nincsenek még csúcsformában, de így is várok a fiúktól döntős szerepléseket: Vecsernyéstől nyújtón, Balázs Krisztiántól korláton és nyújtón, Tomcsányitól ugrásban. Mészáros Krisztofer most csak két szeren indul egy kisebb sérülés miatt, de mindkettőben jó lehet a döntőre

– vélekedett Kovács István, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

Az egyiptomi fővárosban csütörtökön és pénteken a selejtezőket, szombaton és vasárnap a szerenkénti döntőket rendezik.

Borítókép: Böczögő Dorina korlátgyakorlata előtt az országos szerbajnokságon a Központi tornacsarnokban 2017. április 1-jén. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában