Tenisz

2022.05.30. 14:42

Roland Garros: Bondár negyeddöntős párosban

Bondár Anna és belga társa, Greet Minnen bejutott a negyeddöntőbe hétfőn a francia nyílt teniszbajnokság női páros tornáján.

Az egyesben 61. magyar játékos és partnere az előző körben Gálfi Dalmáékat verte, ezzel biztossá vált, hogy Bondár párosban is a top 100-ba kerül a Roland Garros után.
A nyolcaddöntőben az Alicja Rosolska, Erin Routliffe lengyel, új-zélandi kettős következett, és a felek egy-egy brékkel jutottak el a rövidítésig. Ebben a túloldalon a két párosspecialista 6-2-re meglépett, és 53 perc alatt hozta a szettet.
A folytatásban a Hajdúszoboszló SE játékosa és partnere - akivel először állt össze - rögtön brékhátrányba került, mivel Minnen elbukta a szerváját. A magyar-belga kettős azonban 2:4-ről 5:4-re alakította az állást, majd 6:5-nél Rosolska adogatását elvéve kiegyenlített.
Az utolsó szettben Bondárék ismét 2:4-ről fordítottak, és onnantól remek játékkal már csak egy gémet engedélyeztek riválisuknak, a találkozó 2 óra 41 percig tartott.

Eredmény:
női páros, nyolcaddöntő:
   -------------------------
Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga)-Alicja Rosolska, Erin Routliffe (lengyel, új-zélandi) 6:7 (4-7), 7:5, 7:5

Borítókép: Bondár Anna (Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency via AFP)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!