Elismerés

2022.07.12. 11:37

Dárdai és Király is bekerült a Hertha álomcsapatába

Dárdai Pál és Király Gábor is bekerült a Hertha BSC labdarúgóklub álomcsapatába, melyet a Bild című német napilap állított össze.

Az ötven nevet tartalmazó listán Dárdai a negyedik helyezett. Az indoklásban szerepel, hogy 

a korábbi védekező középpályás 286 bajnoki mérkőzéssel a mai napig klubrekorder, edzőként pedig a Hertha megmentőjeként tekintenek rá a szurkolók. 

Dárdai 1997 és 2011 között összesen 372 meccsen játszott a fővárosiak színeiben, majd az utánpótlásban tevékenykedett edzőként. A felnőtt csapatot 2015 és 2019, majd 2020 és 2021 között irányította.   

A rangsorban Király Gábor lett a hetedik. Mint írták, 

a kapus a szürke tréningnadrágjáról vált ismertté, később - negyvenéves és 74 napos korában - ő lett a legidősebb, aki Európa-bajnokságon pályára lépett. 

A magyar futballista 1997 és 2004 között összesen 252 mérkőzésen védte a berliniek kapuját.   

Az ötvenes rangsor első helyezettje a brazil Marcelinho Paraíba lett, aki 2001 és 2006 között 193 találkozón lépett pályára a csapatban. A Bild szerint a Hertha történetében ő nyújtotta a leglátványosabb játékot, hiszen emlékezetes gólokkal és hihetetlen trükkökkel szórakoztatta a közönséget, emellett rikító futballcipőivel és élénk hajszínével is nyomot hagyott a nézőkben.   

A német napilap a álomcsapatok összeállításánál a statisztikai adatok és a sikerek mellett olyan személyes értékeket is figyelembe vett, mint a szurkolók körében való népszerűség és a klubhűség.   

A Hertha BSC álomcsapata: Király - Friedrich, Sverrisson, Weiner - Dárdai, Horr, Beer, Marcelinho, Sobek - Preetz, Pantelic

Forrás: MTI

Borítókép: Dárdai Pál/SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!