Konferencia Liga

2022.08.04. 23:07

Kiütéses, 5 gólos győzelmet aratott a MOL Fehérvár a moldovai ellenfele fölött

A MOL Fehérvár FC csütörtök este hazai pályán kiütéses, 5-0-s győzelmet aratott a moldovai Petrocub Hincesti felett a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc első mérkőzésén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Moldovában.

Kiegyenlített játékot hozott az első negyedóra, majd a vendégek Ambros révén kapufát rúgtak, ami felébresztette a hazaiakat, akik két perccel később Dárdai Pál góljával megszerezték a vezetést. Nem kellett sokat várni a következő fehérvári találatra sem, Kodro büntetőből volt eredményes. A Fehérvár a szünetig háromgólosra növelte előnyét, miután Stopira egy sarokrúgásból gólt fejelt.

Fordulást követően sem vett vissza a lendületből a Vidi és egy formás támadás végén Ivan Petrjak megszerezte a negyedik fehérvári találatot is. A Petrocub ebben a játékrészben elvétve jutott el a hazai kapuig, veszélyes helyzete sem volt. A hajrában a Fehérvárnak több lehetősége akadt az ötödik gól megszerzésére, végül Budu Zivzivadze büntetőjével sikerült igen megnyugtató előnyt szerezni a visszavágóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában