Éremeső

2022.08.13. 20:09

Mihályvári-Farkas arany-, Jakabos ezüstérmes 400 méter vegyesen

Újabb érmeket szereztek a magyarok.

Vizes Eb - Úszás

Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Mihályvári-Farkas Viktória arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen szombaton a római úszó Európa-bajnokságon.    

 

A 18 éves győztes magyar versenyző 4:37.56 perccel csapott a célba, míg 33 éves honfitársa 4:39.79-cel lett második.

A délelőtti előfutamban az FTC úszója legyőzte a címvédő, háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát, aki nagy meglepetésre Jakabosnál is rosszabbul úszott, a fiatal versenyző pedig a legjobb idővel várta a finálét.

 

Mihályvári a döntőben a hátúszás után állt az élre és innen már nem engedte a kezéből a győzelmet, megszerezve ezzel a felnőttek között első aranyát. Tavaly, az olimpiát megelőző kontinensviadalon második volt.

 

Jakabos a táv felénél még csak harmadikként tempózott, sőt, a gyorsot a negyedik helyről kezdte meg, innen tudott felkapaszkodni a dobogó második fokára.

Mihályvári-Farkas a magyar küldöttség második aranyát nyerte az olasz fővárosban. A csütörtöki nyitónapon a 4x200 méteres férfi gyorsváltó diadalmaskodott, szombaton egyéniben pedig két ezüstérem is született: Kovács Benedek 200 háton, Milák Kristóf pedig 100 méteres gyorsúszásban állhatott fel a dobogó második fokára. 

A női 400 m vegyes úszás eredményei:

1. MIHÁLYVÁRI-FARKAS VIKTÓRIA 4:37.56 perc
2. JAKABOS ZSUZSANNA 4:39.79
3. Freya Colbert (Nagy-Britannia) 4:40.06

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában