Kajak-kenu vb

2022.08.04. 15:19

Újabb két magyar került a döntőbe

A kajakos Lucz Anna és Csizmadia Kolos bejutott a vasárnapi döntőbe 200 méter egyesben a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon.

Lucz Anna már a szerdai nyitónapon bizonyította, hogy remek formában érkezett a vb-re, Kiss Blankával párosban ugyanis futamgyőzelemmel biztosították a helyüket a szombati fináléban. Az UTE 23 éves kajakosa csütörtökön egyesben sem adta ennél alább, végig magabiztosan kézben tartotta az előfutamát, a célba majdnem egy hajóhossznyi, több mint egy másodperces előnnyel érkezett meg. 

A férfiak hasonló számában is csak a futamgyőztesek hagyhatják ki a pénteki középfutamot, és a tavalyi olimpián negyedik Csizmadia Kolos élt a lehetőséggel. A múlt héten a Budapesti Honvédhoz igazolt, vegyes párosban tavaly világbajnok 26 éves versenyző gyakorlatilag kilőtt a rajtból, ezt követően hiába próbálta szorongatni portugál és izraeli ellenfele, végig tartotta a tempót, végül pedig mintegy fél hajóhossz előnnyel haladt át a célvonalon.     

A győriek rutinos, világ- és Európa-bajnok kenusának, Takács Kincsőnek elég lett volna az első három között zárnia előfutamában, hogy kihagyhassa a második fordulót, de miután csak a hetedik helyen ért célba, pénteken újra vízre kell szállnia a döntős szereplés kiharcolásáért. 

A második, csütörtöki versenynapon további nyolc magyar egység száll vízre az előfutamban, közülük az utolsó a K-2 500 méteres vegyes páros lesz - Kurucz Levente és Gazsó Alida Dóra - közép-európai idő szerint 21.37 órakor. 

A Banook-tavon péntekig zajlanak az előcsatározások, a döntőket szombaton és vasárnap tartják.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában