Megállapodtak

2022.09.06. 16:58

Dárdai Pál távozik a Herthától

A magyar vezetőedzőt tavaly novemberben váltották le, de munkaviszonya egészen mostanáig megmaradt.

Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetõedzõje csapatának az RB Leipzig ellen a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkõzése elõtt, 2021. szeptember 25-én Lipcsében.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Filip Singer

Dárdai Pál és segítője, Andreas Neuendorf beleegyezett abba, hogy felbontsák szerződéseiket a Hertha BSC labdarúgóklubnál.

Ezt Fredi Bobic sportigazgató erősítette meg kedden. A magyar vezetőedzőt tavaly novemberben váltották le, de munkaviszonya egészen mostanáig megmaradt.

„Igen, meg tudom erősíteni, hogy mindkettőjükkel egyetértésben megállapodtunk a munkaviszonyuk megszüntetésében” – mondta Bobic. A sportigazgató ugyanakkor – sajtóértesülésekre reagálva – spekulációnak nevezte, hogy Dárdai hét, segítője pedig hat számjegyű végkielégítést kapott volna.

Dárdai előbb játékosként volt a berlini klub alkalmazottja, 1997 és 2011 között 286 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, ami klubcsúcsnak számít. Visszavonulását követően a Hertha utánpótlásában dolgozott, majd két ciklusban (2015–2019 és 2021 januárjától novemberig) a felnőtt csapat vezetőedzője volt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában