Női kézilabda BL

2022.09.24. 18:47

Egy góllal nyert az FTC vendégeként a Brest

A Ferencváros házigazdaként 21-20-ra kikapott a francia Brest Bretagne csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton Érden.

A ferencvárosi Béatrice Edwige (b) és Szöllősi-Zácsik Szandra (k), valamint Pauletta Foppa, a francia csapat játékosa (j) a női kézilabda női Bajnokok Ligája A csoportjában, a 3. fordulóban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria–Brest Bretagne mérkőzésen az Érd Arénában 2022. szeptember 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne (francia) 20-21 (9-12)

lövések/gólok: 48/20, illetve 42/21
gólok hétméteresből: 5/3, illetve 4/4
kiállítások: 6, illetve 8 perc

Az FTC keretéből Kovacsics Anikó és Bíró Blanka mellett Szucsánszki Zita, Alicia Stolle és Kukely Anna hiányzott az európai szövetség által a forduló rangadójának választott mérkőzésről. A magyar csapat múlt vasárnap 40-20-ra kikapott a német Bietigheimtől, ami története legsúlyosabb veresége volt a BL-ben. Az akkori hiányzók közül a védekezés két oszlopa, Dragana Cvijic és Tomori Zsuzsanna visszatérhetett a keretbe.

Alig telt el öt perc, máris 4-0-ra vezetett a Brest, ezért Elek Gábor ferencvárosi vezetőedző időt kért. A kapuban Cléopatre Darleux, támadásban pedig előbb Djurdjina Jaukovic, majd Itana Grbic remekelt, míg hazai oldalon rendkívül sok hiba csúszott az akciókba, rengeteg volt a labdaeladás. Az első 18 percben mindössze két gólt szerzett az FTC, ám 8-2-es hátrányt követően egyre pontosabban kézilabdázott, megtörte ellenfele lendületét, és felzárkózott 10-9-re. A hajrá a vendégeknek sikerült jobban, akik a szünetben 12-9-re vezettek.

A meccs harmadától a franciák sem teljesítettek olyan jól, mint addig, ezt Janurik Kinga védéseire alapozva a második felvonásban kihasználta a Ferencváros, és 10-14-ről egyenlített. Ekkor már sokkal inkább a küzdelem dominált, és bár a Brest újra ellépett hárommal, a Magyar Kupa-címvédő csakhamar megint egyenlített, és ekkor még több mint hat és fél perc volt hátra.

A legvégén több nagy lehetősége is volt a házigazdának, hogy a meccs során először megszerezze a vezetést, a mezőny legjobbjának megválasztott Jaukovic pedig a vendégek javára döntötte el a meccset. Bár 15 másodperc még volt hátra ekkor, de Elek Gábor már nem tudott időt kérni, mert – elmondása szerint – az időkérő lap ráragadt a tároló mappára, így nem volt módja a zsüriasztalra letenni azt.

A franciáknál Jaukovic 12 góllal, Darleux pedig 51 százalékos védési hatékonysággal (41/21) zárt. A hazaiaknál Klujber Katrin nyolc gólt lőtt, Janurik Kinga 43 százalékkal (35/15) védett.

A két csapat harmadik egymás elleni meccsén egy ferencvárosi siker mellett másodszor nyert a Brest.

Az egy győzelemmel és két vereséggel álló Ferencváros október 9-én a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában folytatja szerepelését a BL csoportkörében.

Később:

B csoport: Győri Audi ETO KC-Metz HB (francia) 18.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!