Cselgáncs

2022.09.29. 11:10

Vége a buborékos rendszernek a versenyeken

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) megszünteti a buborékos rendszerű lebonyolítást az olimpiai kvalifikációs versenysorozatban.

Vég Zsombor (b) és a dán Mathias Madsen a férfi 100 kilogrammos súlycsoport bronzmérkőzésén az olimpiai kvalifikációs Grand Slam-cselgáncsversenyen a Papp László Budapest Sportarénában 2022. július 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az IJF a koronavírus-járvány 2020. márciusi kitörése után vezette be azt, hogy a viadalokat a külvilágtól elzártan, a közönséggel való érintkezés nélkül kell megrendezni. 

Az elkülönített szállodákba és csarnokokba csak negatív teszttel lehetett bejutni, és a viadalok végéig nem lehetett kilépni a „buborékból”.

A pandémia kezdete – és több mint féléves leállás – után az első nemzetközi versenynek Budapest adott otthont, a 2020. októberi Grand Slamen 61 ország 409 dzsúdósa lépett tatamira.   

A világszövetség friss közleményében bejelentette, fontos mérföldkőhöz érkezett a dzsúdós közösség. A példaértékű együttműködés és a vírus természetében végbement változások azt eredményezték, hogy csökkent a kockázat, ezért új protokoll lép életbe. Ennek értelmében megszűnik a buborékos lebonyolítás, és a résztvevőknek már csak a hazájukból való elindulás előtt, valamint a mérlegelésnél kell tesztelniük.   

Az IJF ezzel együtt felhívta a figyelmet, hogy ha nagyszámú pozitív teszteredmény születik, akkor a többi résztvevő egészségének védelmében akár le is fújhatják az adott viadalt.   

Az intézkedés azt jelenti, hogy már az új rendszerben rendezik a jövő csütörtökön kezdődő taskenti világbajnokságot, ahol 11 magyar dzsúdós indul.

Forrás: MTI

Címkék#cselgáncs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!