Kolozsvári tenisztorna

2022.10.10. 23:11

Bondár Anna sikerrel vette az első kört

A világranglistán 62. játékos hétfőn az orosz Jelina Avaneszjannal csapott össze.

Bondár Anna az ukrán Anhelina Kalinyina ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének első fordulójában 2022. június 27-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Kieran Galvin

Bondár Anna nyolcaddöntőbe jutott a 250 ezer dollár (105 millió forint) összdíjazású kolozsvári keménypályás női tenisztornán. 

A világranglistán 62. játékos hétfőn az orosz Jelina Avaneszjannal csapott össze. A 129. helyen álló ellenfél eddig jobbára kisebb ITF-viadalokon jeleskedett, de szeptemberben felküzdötte magát a főtáblára a US Openen, a kolozsvári selejtezőben pedig legyőzte Tamara Korpatsch-ot, aki két hete megnyerte a budapesti salakos challenger-viadalt. 

Bondár és Avaneszjan első találkozója két brékkel indult, a játszma végén a 25 éves magyar teniszezőnek sikerült ismét elnyernie riválisa adogatását, így 41 perc után előnybe került. 

A második szett elején újfent elbukta adogatójátékát mindkét játékos, majd a játszma közepén és legvégén a nyolcadikként rangsorolt Bondár meg tudta ismételni a bréket, így lezárta az 1 óra 16 percig tartó mérkőzést. 

A második fordulóban a francia Océane Dodin és a brit Harriet Dart párharcának továbbjutója vár Bondárra. 

Eredmény (a WTA honlapja alapján): 

1. forduló (a 16 közé jutásért): 

Bondár Anna (8.)-Jelina Avaneszjan (orosz) 6:4, 6:2
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!