Döntés

2022.10.14. 12:11

Vári Attila lemondott a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki posztjáról

Lemondott posztjáról Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke - a játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető pénteken a közmédiának jelentette be döntését.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség eddigi elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

"A mai napon lemondok a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki tisztségéről. A következő időszakban szeretném minden energiámat a nemzeti vízilabda képzési és módszertani központra fordítani, aminek az alapjait a kollégáimmal már régen lefektettük" 

- nyilatkozott az M1 aktuális csatornának Vári Attila.    

A 46 esztendős Vári arról is beszélt, hogy az elmúlt időszakban jelentős sikerek résztvevői voltak, külön kiemelte az utánpótlásképzésben elért eredményeket, az elmúlt két évben férfi és női vonalon is minden korosztályban szereztek érmet a magyar válogatottak nagy nemzetközi tornákon.   

VÁRI Attila
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke beszédet mond a budapesti vízilabda Európa-bajnokság megnyitóján a Duna Arénában 2020. január 12-én
Fotós: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

Vári Attila kiemelte, külön köszöni Magyarország kormányának a magyar történelem legnagyobb sportfejlesztési programját, amelynek köszönhetően például számos világeseményt tudtak hazai környezetben megrendezni. Hozzátette, köszönet a szakembereknek, akik nélkül ezeket a sikereket nem érhették volna el, és az összes klubnak, amelyek alappillérei a magyar vízilabda családnak.   

"Ezzel a stabilitással és szakmai színvonallal nyugodt szívvel tudom átpasszolni a labdát"

- fűzte hozzá Vári Attila.   

Vári Attila 2018 szeptemberében Kemény Dénest váltotta az MVLSZ elnöki posztján.

Forrás: MTI
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!