zöld sasok

2020.09.30. 06:20

Rebrov szerint óriási tett a csoportkörbe jutás

Szerhij Rebrov vezetőedző szerint óriási tett, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, különösen annak fényében, hogy ehhez négy gárdát kellett búcsúztatnia a selejtezőben.

Budapest, 2020. szeptember 15. Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetõedzõje a horvát Dinamo Zagreb elleni másnapi labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezõmérkõzés elõtt tartott sajtótájékoztatón a Groupama Arénában 2020. szeptember 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az ukrán szakember a Molde elleni, gól nélküli döntetlennel záruló összecsapást követő sajtótájékoztatón elmondta, tisztában van vele, hogy mekkora munka van a siker mögött, mivel játékosként a Dinamo Kijevvel rögtön a csoportkörben kezdhettek, a Ferencváros viszont négy ország bajnokát búcsúztatva harcolta ki a főtáblára kerülést.

Hozzátette: keményen kell készülniük, ugyanis a csoportkörben Magyarországot kell képviselniük a klubfutball legmagasabb szintjén.

A sajtótájékoztatón részt vett a védő Botka Endre is, azonban belefojtották a szót, ugyanis néhány csapattársa Isael vezetésével váratlanul megjelent a teremben és pezsgővel locsolta le őt és a vezetőedzőt is.

Botka ezt követően pezsgőben úszva boldogan mondta, hogy óriási nyomás volt a csapaton, de meg tudott ezzel birkózni.

„Hihetetlen, hogy bejutottunk a Bajnokok Ligájába! Remélem, erős csoportba kerülünk, amelyben megálljuk majd a helyünket”

- tekintett előre a 26 éves válogatott játékos.

Erling Moe, a norvégok vezetőedzője a találkozót követően elmondta, minden játékosnak az volt az álma, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljen. A trénernek saját bevallása szerint jobban fáj az első mérkőzésen született 3-3-as döntetlen, mint a Groupama Arénában született 0-0.

„Csalódottak vagyunk, hiszen véleményem szerint kilencven percen keresztül mi voltunk a jobb csapat. A labda nélkül is kontrolláltuk a játékot, tisztában voltunk vele, hogy ha gólt kapunk, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülünk. Nem akartunk túl sokat kockáztatni, és úgy érzem, így is megvoltak a lehetőségeink” – válaszolt a szakember arra a kérdésre, hogy nem kezdték-e meg túl későn a hajrát.

A csoportkör csütörtöki sorsolását a Ferencváros a negyedik kalapból várja.

A 32 csapatos főtáblára jutással a Ferencváros az eddig megkeresett 6,4 millió euró (körülbelül 2,3 milliárd forint) mellett további 15,25 millió euróhoz (körülbelül 5,5 milliárd forint) jut.

Legutóbb a 2009/10-es idényben volt magyar csapat a BL főtábláján, akkor a Debrecennek sikerült ez a bravúr.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!