a koronavírus miatt

2020.08.10. 22:46

Visszalép a Ferencváros a jégkorong Kontinentális Kupa kiírásától

A zöld-fehér klub honlapjának hétfői bejelentése emlékeztetett: az Erste Liga-első és kupagyőztes együttes a magyar bajnoki cím jogán szerepelt volna november 13. és 15. között a franciaországi Amiens-ben.

A ferencvárosiak kiemelték: a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a különböző országok és nemzetközi szervezetek, így a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) is szigorú egészségügyi és szervezési előírásokat hoztak a külföldi állampolgárok beutazásáról, valamint a nemzetközi tornák lebonyolításáról. Ez a résztvevő csapatokat az utazás megszervezésével és a tornán való részvétel költségeivel kapcsolatban is súlyosan érinti.

Így a Ferencváros jégkorong-szakosztályának vezetése – a Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Jégkorong Szövetség vezetésével együttműködve és egyeztetve – hosszas gondolkodás és minden lehetséges forgatókönyv alapos mérlegelése után úgy döntött, az IIHF járványügyi rendelkezései ismeretében, az indulás jelenlegi feltételei és lehetőségei mellett az „egyetlen felelős és helyes döntés”, ha visszalép a Kontinentális Kupától.

A Ferencváros a C csoportban a házigazda Amiens Gothiques mellett a kazah Jertisz Pavlovarral, valamint egy kvalifikációból érkező riválissal küzdött volna meg, a négyesből az első helyezett jut a januári négyes döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!