A Deja Vu Fesztivál nyitónapján léptek fel

2021.08.10. 19:05

26 év után is töretlen a Kozmix lendülete

Különleges helyet foglalnak el a Kozmix frontemberének szívében a Csongrád-Csanád megyei bulik, és nem csak azért, mert hódmezővásárhelyi. Lapunknak adott interjújában erről ugyanúgy beszélt, mint arról, hogyan tud 47 évesen is ilyen energikusan ugrálni a színpadon.

Timár Kriszta

A 26 éves Kozmix zenekar a mai napig ugyanazzal a lendülettel tud koncertezni, mint a kezdetekkor. Lányi Lala hódmezővásárhelyiként szinte hazajár a megyeszékhelyre. Fotó: Török János

Fotó: Török János

A Deja Vu Fesztivál nyitónapján koncertezett szegeden a Kozmix. Az együttes frontembere, Lányi Lala hódmezővásárhelyiként szinte hazajár a megyeszékhelyre, de mint mesélte, nem csak ezért szereti az itteni bulikat.

– Mindig kiemelt helyen szerepel, ha Csongrád-Csanád megyébe jövünk. A Deja Vu Fesztiválnak pedig egyébként is van egy extra különleges hely a szívünkben, már csak azért is, mert nagyon emlékezetes volt az itteni első koncertünk. A külföldi fellépő ugyanis hamarabb befejezte, ezért mi, akik korábban már megtartottuk a bulinkat, visszamentünk a színpadra, és játszottunk egy majdnem kétszer olyan hosszú műsort, mint amilyen az eredeti volt – idézte fel.

Hozzátette: a szegedi közönségről nem csak ők, de más koncertezők is azt tartják, hogy az átlagoshoz képest intellektuálisabb, akik minden műfajban nagyon jó kultúrközeget képviselnek és értékelik a pozitív és jó dolgokat.

A 26 éves Kozmix zenekar a mai napig ugyanazzal a lendülettel tud koncertezni, mint a kezdetekkor. Lányi Lala hódmezővásárhelyiként szinte hazajár a megyeszékhelyre. Fotó: Török János

Arra a kérdésre, mit szóltak hozzá, hogy a fesztivál első napján ők tartották a záró­bulit, így a külföldi sztárok is az ő „előzenekaraikként” léptek színpadra, HoZsó azt mondta: 26 év után ennyi azért már kijárt nekik.

– Szívünk szerint egyébként még nagyobb show-t hoztunk volna, mint amit bemutattunk. Tavaly nagyon készültünk a 25 éves jubileumunkra, de annak a pandémia keresztbe tett. Mivel nem tudtuk, idén mire számíthatunk, végül óvatosabbra vettük a figurát, és egy emlékeztető szurit állítottunk össze, ami azért összefoglalja negyed évszázadunkat – tette hozzá.

Aki egyébként látta a koncertet, megbizonyosodhatott róla, hogy 25 év ide vagy oda, a Kozmixban még mindig hatalmas a lendület, Lányi Lala pedig 47 évesen is úgy ugrál a színpadon, mint pályája elején.

Ahogy HoZsó fogalmazott, ő abban elfárad, ahogy nézi zenésztársát.

– Amíg ő a cateringben eszi az én kajámat is, én elfogyasztom a magammal hozott diétás adagomat, hogy ne kelljen pluszkilókat is mozgatni így 18-on túl – árulta el titkát Lala. Hozzátette: természetesen egy idő után már ez sem elég. Szegedre például nagyon fáradtan érkezett.

Fotó: Török János

– Nyilván mindenki tudja, hogy másfél év kihagyás után most másfél hónapba kell belesűriteniük a zenészeknek az évet, sok bulit kell bepótolni, így kissé túlterheltek vagyunk. De bízunk benne, hogy a színpadon ebből semmi nem látszik – jegyezte meg. Természetesen HoZsó is beszélt nehézségekről a maga komolytalan módján: mint mondta, neki az időeltolódással van problémája.

– Másfél éven keresztül este 9-kor már mentünk aludni, most pedig reggel 6-ra érünk haza. Ebbe azért vissza kell rázódni – magyarázta.

Lányi Lala elárulta: a hosszas kényszerszünet után nem az volt az elsődleges kérdés számukra, hogy kiesett bevételük egy részét legalább vissza tudják-e hozni, hanem hogy be tud-e újra indulni az a fesztiválélet, ami a koronavírus-járvány miatt megszakadt.

– Szerencsére a bulikedv megmaradt, a fellépések számának pedig e percben csak a fizikai korlátok szabnak határt – mesélte az együttes frontembere. Szegedről is rohantak tovább, az ikonikus hamburgerezést azonban az éjjel-nappal nyitva tartó vendéglátóhelyen nem hagyták ki, ez ugyanis számukra egybeforrt az itteni bulikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában