Szegedi hírek

2022.01.18. 09:59

Depeche Mode Szögediesen

A Cityrockers egy olyan zenekarról számolt be, akik méltó helyi cover bandje a világhírű Depeche Mode-nak.

Fotó: The Best Of Mode band YouTube

A The Best of Mode zenekar 2019 márciusában kezdte meg első próbáit. A repertoárjuk javarészt Depeche Mode dalokból áll össze. Fő koncepciójuk a Depeche Mode dalainak színpadra vitele az eredeti stúdió és koncert felvételek hangszereléseit alapul véve, a lehető legtöbb szólam élőben eljátszása mellett. 2019 nyár végére már koncertképes műsorral álltak elő. A fogadtatás várakozáson felüli volt, ez megerősítette a tagokat abban az elhatározásukban, hogy mindenképp folytatják a közös munkát.

Hrabovszky Tamás kellemes bariton hangjával, színpadi mozgásával remekül hozza Dave Gahan figuráját. Szabó Bence gitározása pedig nagyban hozzájárul a zenekar megszólalásához. Eredeti hangszerét tekintve zongorista, így a csak szintetizátort igénylő dalokban ő is szintetizátorozik. 

 

A zenekar egyik különlegessége, hogy stílushűen, professzionális minőségben tudják élőben megszólaltatni a könnyűzenében már klasszikusnak számító hangszerek szólamai mellett az átlaghoz képest nagyszámú szintetizátor melódiát.

Fotó: The Best Of Mode band YouTube

Az élőben játszott szólamok hangszínei, a backing trackek csaknem teljes egészében Szabó Tibor saját reprodukciói, elkészítésük rengeteg időt vett igénybe. Szabó Imre közreműködésével kipróbálták miként szólalna meg a műsor élő dobbal. A dobos próbák után arra az elhatározásra jutottak, hogy a zenekar, ahol lehetőség lesz rá élő dobbal fog fellépni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában