Szeged

2022.12.13. 12:30

Másfél millió forintot nyert a szegedi egyetemista

A Géniusz című vetélkedőben is rekorder lett a szegedi Galág Botond: az 500 után innen is a legfiatalabb nyertesként távozott.

delmagyar.hu

Szoros küzdelemben maradt alul Galág Botond a negyedik párbaján, másfél millió forintot azonban így is hazavihetett. Fotó: DM

 A biológia szakos egyetemista 3 párbajt tudott megnyerni rutinos kvízjátokosokkal szemben, a negyedikben is épphogy csak egy hajszállal maradt alul. 

A vasárnapi adást egy félbemaradt párbajjal kezdte, ráadásul a legizgalmasabb résztől: 2:2-es állás után a döntő gyorsasági párbajt kellett rögtön elsőre megvívnia. Ahogyan azonban eddig minden ilyen fordulót, ezt is sikerült megnyernie, így megkezdhette negyedik ellenfelével szemben is a menetelést. Gáspár Katalin 3 vetélkedőben összesen 3 millió forintot nyert eddig. Az angol-magyar szakos tanárnőnek Botond nem hagyott sok játéklehetőséget az első fordulóban, azt ugyanis 10:0-ra megnyerte. 

Ezt követően azonban egy hosszú játék következett, minden fordulóban nehezen bírtak egymással. Végül itt is az utolsó, gyorsasági párbaj döntött a 2:2-es állás után, melyet szintén extrém hosszan játszottak, hiszen 2 ponttal kell itt nyerni. Végül 9:9-es döntetlenről Katalin húzta be az utolsó két pontot remek reflexeinek köszönhetően, így Galág Botond kényszerült búcsúzni. Nem ment azonban haza üres kézzel, a 3 nyertes párbajáért ugyanis másfél millió forintot kapott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában