Helyi bulvár, celeb

2023.06.04. 10:00

Szombaton is jól mulattak a fesztiválozók - Galéria

Nem lett a legütősebb este a Deja Vu Fesztivál búcsúnapja. Szeged kedvenc retro világsztárja, Dr. Alban fájdalmas haknit nyomott még sötétedés előtt, a partit pedig az őt követő Alexandra Sten-nek sem sikerült túlságosan felpörgetnie. A tömeg azonban bulizni vágyott, így még ez sem tudta elrontani a hangulatot.

Timár Kriszta

Az utolsó nap is megtelt a Partfürdő azokkal, akik 20-30 évet szerettek volna visszautazni az időben a koncerteknek köszönhetően. Fotó: Karnok Csaba

Véget ért a háromnapos Deja Vu Fesztivál: szombaton tartották a nyár első partijának búcsúestjét. A szervezők ennek megfelelően igyekeztek késő délutántól becsábítani a bulizni vágyókat, az első nemzetközi csapat, a Bellini már este 7 órakor színpadon állt. Természetesen szikrázó napsütésben még nem olyan igazi egy koncert, de a nyári slágerek illettek ebbe a hangulatba. 

A lányokat követte Dr. Alban, aki 8 óra előtt kezdte meg koncertjét. A bevezető szám meglehetősen lagymatagra sikeredett, de ekkor még a közönség türelmesen várta az ismert slágereket. Azok érkeztek is, csakhogy a 65 éves svéd fogorvos olyan hamisan és rezignáltan adta elő azokat, hogy ha az énekesnő nem mentett volna a színvonalon, még egy falusi hakniban is megdobálták volna érte. Különösen izgalmas volt tehát, hogy Dr. Alban kétszer is a közönséget minősítette magyar nyelven "katasztrófának". Igaz, valószínűleg – legalábbis reméljük – ezt viccnek szánta. 

Az előadó meglehetősen kurtán-furcsán vonult le fél óra után a színpadról. Őt nem sokkal később az az Alexandra Stan követte, aki tavaly betegség miatt mondta le szegedi fellépését, így most azt pótolta. Ő legalább komolyan vette a koncertjét, de szinte végig egymagában állva a színpadon nem volt sem túl dinamikus, sem túl látványos a fellépése. Volt tehát hova fejlődni az este során, Sterbinszky feladata volt, hogy végre igazi bulihangulatot teremtsen a Partfürdőre, mielőtt az utolsó világsztár, Inna is megérkezett. 

Persze aki bulizni jött, azt nem feltétlenül zavarta, hogy a fellépők mit művelnek a színpadon. Ahogy mondani szokás, a jó hangulathoz csak megfelelő mennyiségű ital kell. Idén ezek árára volt a legtöbb panasz, nem véletlen, hogy a Partfürdő környékén lépten-nyomon "csomagtartó alapozó partikba" botlottunk, vagyis a kocsi hátuljában ülve az otthonit szürcsölgették a társaságok. Ez a fesztivál területén belül aztán újabb kihívásokat szült, aki ugyanis az utolsó pillanatra – vagy egy koncert végére – hagyta a mellékhelyiség felkeresését, könnyen nehéz helyzetbe kerülhetett, ott ugyanis egy-egy hullám idején iszonyatos méretű sorok kígyóztak.

Fotó: Karnok Csaba

És hogy miért szeretik a szegediek a Deja Vu Fesztivált? Egy már kellően vidám apukától ezt is megtudtuk.

Minden évben itt vagyunk. Imádjuk ezt a hangulatot. Amikor viszont idén mondtuk a gyerekeknek, hogy jövünk anyával bulizni, kinevettek. Ők el se tudják képzelni, hogy mi is tudunk ilyet, szerintük nem vagyunk viccesek. De amikor éjfélkor hazaérünk, szerintem kifejezetten azok vagyunk

 – mosolygott.

Mi pedig azért szerettük, mert jó volt látni, hogy itt jól megférnek egymás mellett olyanok, akik máshol soha nem buliznának együtt. Kitett mellű csinibabák és a már megfáradt anyukák, az utolsó divat szerint öltözködő elit és az egyszerű farmeres, melegítős partiarcok, kisgyerekek és idősödő felnőttek, sőt pénteken a Pick és a Veszprém szurkolók is együtt érkeztek – egyik ünnepelni, másik bút felejteni. Ez egy jó fesztivál ismérve, minden más pedig ízlés dolga.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában