Szegedi hírek

2023.06.09. 11:55

Szegedre látogatott Miklósa Erika

Csütörtökön éjszaka poszolt szegedi élményéről Miklósa Erika Facebook-oldalán. Az operaénekesnő Dinyés Dániel, a Szegedi Nemzeti Színház évad végén távozó zenei vezetője meghívására látogatott a napfény városába, ahol Verdi A kalóz című operaelőadását tekintette meg.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő Verdi A kalóz című operaelőadását tekintette meg a Szegedi Nemzeti Színházban. Archív fotó: Szabolcs László

Miklósa Erika Facebook-posztjában úgy fogalmazott „otthon voltam”. A  Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaéenekesnő vílághírig ívelő pályáját ugyanis annak idején a szegedi Liszt Ferenc Konzervatóriumban kezdte Berdál Valéria növendékeként. 

Az operaénekesnő posztjában leírta, nagyon jót tett lelkének a szegedi tartózkodás. Miklósa Erika is versenybe szállt ugyanis a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjáért, végül azonban Ókovács Szilveszter lett a befutó. 

Otthon voltam ma, Szegeden. Dinyés Dániel hívott, hallgassam és nézzem meg a tehetséges csapatát a Szegedi Nemzeti Színházban, Verdi ritkán játszott operájában, A kalózban. Nincsenek könnyű napjaim mostanában, pontosabban a nagy felismerések ideje jött el. Ami végül is letisztult helyzetekhez és kapcsolatokhoz vezethet. Szóval csak Dani kedvéért autóztam Szegedre. És nagyon jót tett a lelkemnek az egész. Dinyés Dániel és a csapata - lenyűgöztek. Ott akartam lenni köztük, a színpadon. Imádtam őket. Nagyon becsülöm azokat az embereket, akik felkarolnak tehetségeket, és tudom, hogy a tehetségekről való gondoskodás nagyon erős lelki és mentális törődés is. Túl a művészi fejlesztésen. Danikám, végtelenül hálás vagyok ezért a meghívásért. Visszanyertem a kedvemet. 

És hát Szeged is visszaadta a kedvemet. Nekem a „szakmai szülőföldem”. Gregor József, akivel barátok voltunk, és nagyon hiányzik az életemből, hiányoznak a tanácsai, annak idején azt mondta nekem: „Az embernek lehet két szülővárosa is. Az egyik, ahol tényleg megszületett. A másikat meg ő választja meg magának, mondjuk azért, mert onnan indult a szakmai pályája. Ne felejtsd el soha, hogy a tiéd valójában Szegedről indult.” Soha nem felejtem el, hogy Szegeden „képeztek” operaénekessé

 – posztolta Miklósa Erika. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában