Az urnatartó most elkészült, egyelőre azonban még nem használható

2019.10.31. 14:12

Novembertől működik az urnafal Csongrádon

Többen jelezték az önkormányzatnak, hogy szükség lenne urnafalra a temetőben, a témával tavaly novemberben lapunk is foglalkozott.

M. A.

Az urnatartó most elkészült, egyelőre azonban még nem használható. – Már áll az urnafal, de a városellátó esztétikai kifogások miatt nem vette át, ugyanis az egyik márványlap el volt színeződve. A kivitelező kicseréli a kifogásolt lapot, az urnafal mindenszentek után lesz használható – tájékoztatta lapunkat Juhász László, a város jegyzője. Az urnatartó valamivel több, mint másfél millió forintból készült el, huszonnégy férőhelyet tartalmaz. Hosszú távon bővítésre is van lehetőség, két másik hasonló tartót lehet még mellé felállítani.

Csongrádon évente kétszázötven-kétszázhatvan temetés van, ezeknek már több mint a fele hamvasztás. A hamvakat eddig főleg a sírokban helyezték végső nyugalomra, vagy hazavitték, de sokan választották a természetben szétszórást is, így azt, hogy mennyire lesz népszerű az új szolgáltatás, egyelőre nem lehet megjósolni.

A temető felújítása egyébként az urnafal beszerzésével nem ért véget, a tervek szerint állandó, fagymentes vécéket alakítana ki az önkormányzat, és a ravatalozó külső homlokzati javítása is tervben van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában