Szeged

2020.12.07. 17:30

Igazi élménnyé tenné a belvárosi családi sétát az Agóra

Az Agóra Kukucskáló füzetével élményszerűvé tehető egy egyszerű családi belvárosi séta. Különböző játékos feladatokat kell benne megoldani, melyek egy-egy helyszínhez kötődnek. Akik a kitöltött füzetet bedobják a karácsonyi postaládába, még nyerhetnek is.

Munkatársunktól

A Széchenyi téri betlehemhez is kapcsolódik kérdés a Kukucskáló füzetben. Fotó: Kuklis István

Családi sétára invitál a Szent-Györgyi Albert Agóra az Adventtől Vízkeresztig tartó időszakban. A Kálvária sugárúti főbejáratnál a karácsonyi postaládánál vehető át az az Adventi Kukucskáló füzet, melyben felsorolták azokat a helyszíneket, melyeket végig lehet látogatni. Mindegyikhez egy-egy feladat vagy játék is kapcsolódik, így a gyerekek számára is érdekes program lehet a szabadban töltött idő.

A séta során fel kell fedezni például a Dugonics téri Katolikus ház adventi ablakait, böngészni kell a Somogyi Könyvtár karácsonyi könyvajánlóját és a Kárász utcai kiállítást, össze kell számolni a 7-es Megálló villamos ablakában található Diótörő figurákat vagy éppen be kell karikázni, milyen állatok találhatók a Széchenyi téri betlehemben. De kapcsolódnak kérdések a Rotary Clubhoz, az Anna kúthoz és a Szegedi Nemzeti Színházhoz is.

A Széchenyi téri betlehemhez is kapcsolódik kérdés a Kukucskáló füzetben. Fotó: Kuklis István

Azok között, akik a kukucskáló füzetet legalább 10 megoldással és saját elérhetőségeikkel együtt bedobják az Agóra karácsonyi postaládájába, négy héten keresztül ajándékokat sorsolnak ki. A nyertesek neveit az Agóra honlapján és Facebook oldalán lehet majd olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában