100-100 ezer forint értékű ajándékok

2020.12.15. 10:10

Félidőben jár a Rotary idei karácsonyi akciója

Idén 36 családot támogat karácsony előtt a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. Mindennap személyesen mennek el azokhoz, akiknek szebbé teszik az ünnepét, az adományok felét már átadták. Összesen 3,7 millió forintnyi ajándékot osztanak szét decemberben.

Munkatársunktól

A rotarysták decemberben minden délután ajándékoznak, egészen karácsonyig. Fotó: DM

Bár az immár 9. alkalommal megrendezett Rotary Advent idén nem tudott kitelepülni a Klauzál térre, így nincsenek iskolai és óvodai csoportok mű­­sorával színesített ajándékozó esték a város karácsonyfájával szemben, 36 családon így is segít a Szent-Györgyi Albert Rotary Club.

Az NKM szponzorálásával és számos támogatónak köszönhetően idén is át tudnak adni mindenkinek átlagosan 100-100 ezer forint értékű ajándékot az ünnepek előtt

– csak most nem a nagy nyilvánosság előtt, hanem a tá­­mogatottak otthonában.

A rotarysták decemberben minden délután ajándékoznak, egészen karácsonyig.
Fotó: DM

Palotás Sándor, a klub soros elnöke elmondta, december elseje és 23-a között minden délután meglátogatnak egy vagy több családot, amelyeket iskolák, óvodák, önkormányzatok ajánlottak támogatásra.

– Mindenki azt kap, amire a legnagyobb szüksége van: tűzifát, élelmiszer- és vegyiárucsomagot, ruhákat vagy éppen a gyerekek tanulmányait segítő táblagépet.

Volt olyan család, ahová éppen az édesanya születésnapján érkeztünk. Elsírta magát, és azt mondta, soha nem volt még ilyen szép ajándéka

– mesélte a klubelnök. Az ajándékokat egyébként a Taxi Plusz angyalai segítségével juttatják el a támogatottakhoz.

Az ajándékozásra néhány klubtag mellett minden este ellátogat egy-egy közéleti szereplő is, és ők sem érkeznek általában üres kézzel. Nagy Péter olimpikon súlyemelő két nagy zsák élelmiszert vitt, Czár Gergely, a Szegedi Kortárs Balett táncosa pedig meleg sapkával, kesztyűvel és sállal lepte meg a családot, ahová a rotarystákat elkísérte.

December 14-én Szabó Zoltán, a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat vezetőedzője volt a vendége az adományátadásnak, ő egy 100 részes festőkészletet vitt a támogatott családnak, amelyben a kislány tehetséges képzőművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában