Adományvonallal is segíthetünk

2021.01.13. 13:03

Infúziós pumpára gyűjt a Reménysugár Alapítvány

Infúziós pumpára gyűjt a daganatos gyermekeket támogató Reménysugár Alapítvány. Egy telefonszám felhívásával vagy egy sms elküldésével 500 forinttal tud bárki hozzájárulni ahhoz, hogy megvásárolhassák a kezelésekhez szükséges eszközt.

Munkatársunktól

20210112 Szeged adományvonalat indít a Reménysugár alapítvány ILLUSZTRÁCIÓ fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

A Reménysugár Alapítvány 24 éve jött létre a dél-magyarországi régióban élő daganatos és leukémiás gyermekek kezelésének támogatására, rehabilitációjának segítésére, a betegek gyógyításával kapcsolatos kongresszusokon való részvétel biztosítására az onkológiai team számára.

Mivel a gyermekek kezelése kö­­zel egy évet vesz igénybe, ez idő alatt pedig legtöbbet a Gyermekklinika Onkológia és Hematológia osztályán tartózkodnak, számos műszer, kiegészítő eszköz és amortizálódó berendezés cseréjére, javítására van folyamatosan szükség. Ehhez járul hozzá az alapítvány.

Működésüket most új formá­ban lehet támogatni: egy pályázatnak köszönhetően adományvonalat hoztak létre.

Aki felhívja vagy sms-t küld a 13600 -34-es számra, 500 forinttal járul hozzá az alapítvány működéséhez.

Ko­vács Dénes kuratóriumi elnök el­­mondta, jelenleg egy B. Braun Infusomat Space infúziós pumpára gyűjtenek, amelynek ára 640 ezer forint.

Telefonon keresztül is adakozhatunk. Fotó: Kuklis István

– Az alapítványt szülők, klinikai munkatársak és az ő baráti körük támogatja a rákos gyermekek érdekében. Az elmúlt évek alatt nagycsalád lettünk, mert mindenki tapasztalja az összefogás hatékonyságát. Most ez az adományvonal teszi lehetővé, hogy munkánk még inkább összeadódjon. Ha felhívják ezt a számot, mintha arról érdeklődnének, hogy megvan-e már a pumpa, bírjuk-e a munkát, meglesz a pumpa és jobban bírjuk majd a munkát – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában