Ruhaadományokkal segítenek

2021.01.19. 16:43

Klárafalváról érkezett a szállítmány − önkéntesek támogatják a rászorulókat

A napokban Boros Zsolt, Klárafalva polgármestere és Hunyadi-Huszta Brigitta, a Katolikus Karitász önkéntese adományokat juttatott el az egyházmegyei karitász részére.

T. A. P.

Boros Zsolt és Hunyadi-Huszta Brigitta közösen szállították az adományokat. Fotó: Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász

Forrás: Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász

A jelentős mennyiségű, jó minőségű téli és vegyes ruházattal a rászoruló embertársaink megsegítésének fontosságára kívánták ráirányítani a figyelmet.

Klárafalva polgármestere elmondta, hogy az adomány jóakaratú lakosok és más településen élők önzetlen segítségével gyűlt össze.

– Helyi önkéntesek válogatták, rendszerezték, majd az önkormányzat helyiségében szállításra előkészítették a ruhákat. Tapasztalatunk szerint a kistelepülésen élőket főként a tüzelőanyag- és az élelmiszer-támogatás érinti érzékenyen, de minden segítséget szívesen fogadnak. A krízishelyzetekben élők helyzetének javítását önkormányzatunk fontos feladatának tekinti, ebben a törekvésünkben partnerünk az egyházmegyei karitász. Köszönettel tartozunk az eddigi segítségért, a jövőben a további ruházati és tárgyi adományok gyűjtését hasonló együttműködés formájában tervezzük. Sok a teendőnk, az eltelt esztendő is megmutatta, mennyire fontos a közösségek összetartó ereje – fogalmazott Boros Zsolt.

Boros Zsolt és Hunyadi-Huszta Brigitta közösen szállították az adományokat.
Fotó: Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász

Az adományokat Kárpáti Zoltán, a Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász munkatársa vette át. A karitásznál köszönettel fogadták a segítséget, jelezték, hogy a rászorulóknak a ruhákat hamarosan kiosztják.

A ruhák elosztásakor különös figyelmet fordítanak a gyermekes családokra és az idősekre.

Kárpáti Zoltán hangsúlyozta, hogy a hajléktalanellátás keretében is fontos a megfelelő ruházat biztosítása, különösen a téli időszakban. Az adományozók és a karitász munkatársai is azt kérik, hogy idén különösen figyeljünk nehéz helyzetben lévő embertársainkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában