Mindenkiben van tehetség

2021.02.15. 20:00

Cserélj hobbit – hirdetik a közösségi oldalon, ahol számos ötletet találhatunk

Mihez kezdjünk, ha több lábon szeretnénk állni és szükségünk van egy kis mellékesre, vagy egyszerűen csak megtanulnánk valami újat? Erre ad választ a „Cserélj hobbit” csoport, ahol amellett, hogy új kikapcsolódási formákat kereshetünk magunknak, a tudásunkat is gyarapíthatjuk.

Majzik Attila

Pászti Ágnes, a szentesi Cserélj hobbit csoport alapítója. Fotó: Majzik Attila

Már Tiszát lehetne rekeszteni az internetes cserebere, adok-veszek csoportokkal, olyan azonban jóval kevesebb van, ahol az emberek nem megunt tárgyaikat, hanem a bennük felhalmozódott tudást adják át egymásnak. Erről szól a „Cserélj hobbit” közösség, ahol sok más mellett azt is meg lehet tudni, melyek a legjobb kenyérsütési praktikák, hogyan lehet kerti kemencét építeni, táskát varrni, vagy éppen gyertyát önteni.

– Ebben a csoportban mindenki bemutathatja mihez ért, mivel foglalatoskodik szívesen, mi a hobbija. Ez azzal a céllal született is meg a fejemben, hogy ha esetleg olyan helyzetbe kerülünk, akkor tudjunk egymásról, ismerjük meg egymás képességeit, kreativitását, tudását

– beszélt a közösségről az alapító, Pászti Ágnes.

Pászti Ágnes maga is kipróbál minden kreatív hobbit. Arra biztat másokat, mutassák meg tehetségüket. Fotó: Majzik Attila

Ezermester

A szentesi asszony maga is szívesen tevékenykedik, amellett, hogy fest szinte mindent kipróbál, ami kreativitást igényel. A férjével együtt a házuk körül is mindent a maguk kezével készítettek: az ő „hobbija” az ezermesterkedés, a villanyszereléstől a víz bekötésén át a fűtésig ő maga csinált meg.

B-terv: Cserélj hobbit

– A csoportban lehet ötleteket, tanácsokat kérni egymástól és akár „cserélni” is lehetne hobbit, persze mindezt pénz nélkül. Nem lehet tudni, kinek mire van vagy lesz szüksége a jövőben. Úgy gondolom, a tehetség mindenkiben benne van, és akár „B-tervnek” is jó lehet egy új képesség elsajátítása

– tette hozzá Pászti Ágnes.

Kétszáz tag

A két hete életre hívott közösség szépen gyarapodik, már csaknem kétszáz tagjuk osztja meg egymással a bennük rejlő tehetséget. Az olyan „hétköznapi” hobbikon túl, mint a kötés és horgolás, a festés, a grafikák készítése vagy az írás, van a csoportban, aki méhészkedéssel foglalkozik, más otthon termeszt fűszer- és gyógynövényeket, vagy éppen origamizik.

Aki pedig azt szeretné megtudni, mi a jó házi kenyér titka, vagy hogyan kell gyertyát önteni, táskát varrni, esetleg bútort felújítani vagy kerti kemencét építeni, az is jó helyen jár a „Cserélj hobbit” csoportban.

Pászti Ágnes maga is kipróbál minden kreatív hobbit. Arra biztat másokat, mutassák meg tehetségüket. Fotó: Majzik Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában