#Időjárás

2021.02.11. 12:42

Metsző széllel érkezik a fagyos, hideg téli idő megyénkbe is

A széllel együtt az igazi téli hideg is megérkezett ma: hőérzetünk mínusz 10 fok körül lesz. A következő napokban dermesztő éjszakák várnak ránk, és napközben is fagyni fog. Enyhülésre pedig a következő egy hétben nem számíthatunk.

Munkatársunktól

Fotós: Karnok Csaba

Szokatlanul enyhe arcát mu­tatta eddig a tél, a zömmel bo­­rult, esős idő ellenére még tegnap is 10 fok körüli maximum-hőmérsékletnek örülhettünk. Mától azonban megérkezik az igazi hideg. A reggel feltámadó szél hozza meg a változást, amelynek köszönhetően napközben a mögöttünk hagyott éjszakánál is alacsonyabb lesz a hőmérséklet.

– A déli órákban nagyjából mínusz 2 fokot mérhetünk, a metsző északnyugati szél miatt azonban a hőérzetünk mínusz 10 fok körül alakul – beszélt ar­­ról Tóth Tamás meteorológus, miért fázhatunk ma különösen.

A csapadékot illetően meglehetősen változatos képet mutat az időjárás, megyénket ugyanis éppen érinti az a Mátrától Szolnokon keresztül húzódó vonal, amely a két oldalról beérkező hideg levegő találkozását jelzi.

Eddig enyhe volt a tél. Február 4-én megdőlt a melegrekord is, a 97 éves, deszki Vass József aznap napozott a házuk előtt. Mától azonban nem lesz elég egy vékony kabát.
Fotó: Karnok Csaba

– Ennek mentén intenzív hó­­záporok lehetnek, és akár több centiméternyi hótakaró is kialakulhat. Ez azonban csak egy szűk sávot érint majd – mondta el a szakember.

Péntek délutántól már nem várható jelentősebb csapadék térségünkben, sőt naponta többórás napsütésnek örülhetünk. Az eddig megszokott enyhe időjárás azonban továbbra sem tér vissza.

– Az éjszakai minimum-hőmérséklet mínusz 10 fok körül várható, pénteken és szombaton pedig napközben sem lesz mínusz 2 foknál több. Ahol pedig megmarad a hó, ott éj­­szakánként a megyei átlagnál akár 4-5 fokkal is hidegebb lehet. És bár ezt követően enyhül az idő, akkor is nulla fok körül marad a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Komoly enyhülés a következő egy hétben nem látszik

– beszélt az előttünk álló időszakról Tóth Tamás meteorológus.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában