PR

2021.03.29. 11:59

Otthonunk nem csupán a hely, ahol élünk

delmagyar.hu

Kép forrása: depositphotos.com

Fotó: Photographee.eu

Az otthon mindenkinek mást jelent, valami egészen egyénit és minden mástól teljesen különbözőt, és valahol mégis ugyanazt. Jelenti a helyet, ahol a hétköznapjaink és az ünnepnapjaink zajlanak, ahol álmodunk és tervezgetünk, ahol a szeretteink körében minőségi időt töltünk el. Jelenti ugyanakkor még azt a helyet is, ahol az időnk legnagyobb részét töltjük, jó esetben a menedéket, a biztos pontot az életünkben. Természetes dolog tehát, hogy senkinek nem közömbös, milyen a környezet, ami körülveszi ezen a fontos helyen.

Bútorok a legfontosabb közös térbe

Megoszlanak a vélemények annak tekintetében, hogy melyik egy lakás, egy otthon legfontosabb helyisége. Vannak, akik a hálószobára esküsznek, vannak, akik a nappali mellett teszik le a garast, és vannak, akik szerint az ebédlő, az étkező a központi helyszín. Mindegyik vélemény mellett vannak pro és kontra érvek, de tény, hogy az étkezőben gyakran összegyűl a család. Éppen ezért nem lehet teljesen mindegy, hogyan is néz ki, milyen hangulatot áraszt, mennyire barátságos, komoly, vagy éppen vidám ez a része otthonunknak.

Kép forrása: depositphotos.com

Ezt nagyban befolyásolja – sok más tényező mellett – a megfelelő bútorválasztás. Azt, hogy mi a megfelelő természetesen elsősorban saját igényeink, ízlésünk és anyagi lehetőségeink döntik el. Ezzel együtt akármilyennek is álmodtuk meg étkezőnket, az asztalt, a székeket, vagy éppen a berendezés többi részét, ma már számos lehetőségünk van a kreativitásunk, az egyéni ízlésünk maximális érvényesítésére.

Számtalan, mindenféle ízlést kielégítő berendezési mód lehetséges. Egy ebédlő vagy egy konyhával közös térben található étkező attól lesz otthonos, hogy olyan, amilyennek megálmodtuk. Akár klasszikus vonalvezetésű, modern, minimalista vagy futurisztikus környezetet szeretnénk, mindez könnyedén megvalósítható, csupán anyagiak és ötlet kérdése az egész.

Csak arra kell ügyelnünk, hogy lehetőleg kompromisszum eredménye legyen a stílus, a bútorozás és az egész miliő, hiszen mégiscsak közös térről van szó. Persze az a legjobb, ha ebben a kérdésben harmónia van, mert bár furcsán hangozhat, néha olyan egyszerű tárgyon is múlhat a családi béke, mint egy étkezőasztal. Ha pedig már végképp úgy érzi, kifogyott az elképzelésekből, további ötleteket itt talál a témában. Megéri időt szánni a kérdésre, egy optimális végeredmény reményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában