Kazinczy-verseny után zongoraversenyre készül

2021.03.08. 15:02

Óvodáskora óta olvas a zákányszéki Zsófi

Két hónapon át készült felkészítő tanárával a Kazinczy Szép magyar beszéd versenyre.

Munkatársunktól

Két hónapon át készült felkészítő tanárával a Kazinczy Szép magyar beszéd versenyre Kovács Zsófia, aki kategóriájában az első helyen végzett. Fotó: Kuklis István

Igazán sokoldalú a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola egyik diákja, a zákányszéki Ko­vács Zsófia, aki az 5–6. évfolyam kategóriában az első helyen végzett a közelmúltban megrendezett, Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny területi fordulóján, mert amikor legújabb sikeréről szerettünk volna beszélgetni vele, éppen egy online zongoraversenyre készült, de már túl volt a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny iskola felmérőjén is.

Zsófi azt mondta, nagyon régóta, már óvodáskora óta ol­­vas, sokfajta könyvet szeret, így kedvencet sem tud választani.

Tudományos témájút és szépirodalmat is szívesen ol­­vas.

A versenyre visszatérve el­­mondta, két szöveget kellett felolvasni, az elsőre készülhettek, a másodikra nem, az volt a fontosabb.

Két hónapon át készült felkészítő tanárával a Kazinczy Szép magyar beszéd versenyre Kovács Zsófia, aki kategóriájában az első helyen végzett. Fotó: Kuklis István

– Osztályonként van két-három, Zsófihoz hasonló, sokoldalú, ügyes gyerek – mondta Kazi Mária intézményvezető.

Hozzátette, a szülőkkel egyeztetve figyelnek arra, hogy a gyerekek ne legyenek leterhelve, ne készüljenek egyszerre több versenyre.

– Néha úgy kell visszafogni őket – tette hozzá.

A kislány felkészítő tanára, Madarászné Weinrauch Ivett azt mondta, Zsófi sikerének fontos eleme, hogy nyugodt, szépen, kifejezően beszél, hi­­szen ez nem egy előadói verseny, hanem a rádióbemondókhoz hasonló pontosságot, érthetőséget, hangsúlyozást követel meg. – A tanár feladata, hogy olyan szöveget válasszak, amit magáénak érez a diák, nem idegen tőle. Erre a versenyre két hónapon át készültünk Zsófival délutánonként – osztotta meg a felkészülés részleteit a tanárnő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában