#környezettudatosság

2021.03.11. 16:40

Rajzold le, hogyan óvnád a vizeinket!

Alkotó pályázatot hirdet óvodásoknak és diákoknak A víz érték! Becsüld meg! felhívással az Ativizig, illetve a Magyar Hidrológiai Társaság Szegedi Területi szervezete.

T. Sz.

20200630 Szeged Pusztaszer és környéke élővilág Képen: Kárókatona, vagy másik neve kormorán Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Fotó: Török János

A legkisebbektől, illetve az általános iskolásoktól olyan ábrázolásokat várnak, amelyek megmutatják, miként kellene az emberiségnek vigyáznia az értékes vízkincsre, illetve, hogy maguk a fiatal alkotók mit tesznek ezért. A technika szabadon választható: fogadnak akvarellt, montázst, vagy kollázst, netán mindezek kombinációját. De lehet festmény vagy szabadkézi rajz is, egy pályázótól legfeljebb három. Digitálisan megörökítve, minimum egy, maximum öt megabyte méretben március 21-ig a [email protected] e-mail-címre várják a beadványokat. A legjobbakból a zsűri és a közönség is választ a térségi vízügyi igazgatóság közösségi oldalán.

A középiskolásokat egy összetettebb feladattal szólítják meg: hogyan hívnád fel a figyelmet a víz értékeire, annak megóvására? Nyolcszáz karakteres, fo­­tóval, grafikával, egyéb ábrával illusztrált Facebook-bejegyzéssel lehet pályázni szintén március 21-ig, szintén a megadott cí­­men. A kiemelkedő munkákat ugyancsak zsűri és a közönség is bírálja szavazataival.

Fontos technikai részletek az Ativizig közösségi oldalán, és további információ kérhető a [email protected] címen, valamint a 62/599-599-es telefonszámon Nagyszöllősi Nórától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában