Félrfiak Fókuszban

2021.04.06. 07:54

Hírnevük szájról szájra terjed

A fiatal vállalkozók számára kiírt pályázaton Nagy Szabolcs 2014-ben 3 millió forintot nyert az államtól. Induló cégét azóta olyannyira felvirágoztatta, hogy a szegedi ETIAM Kft. már évente 1 milliárd forintos éves forgalmat produkál. (x)

delmagyar.hu

Sorsszerű, hogy egyszerű szógenerálás eredményeként egy létező, pozitív üzenetű szóra bukkant Nagy Szabolcs, amikor új cége névválasztásán töprengett. A latin etiam szó jelentése ugyanis azonnal, újra, most. Az Elektronikai, Távközlési, Informatikai, Agroinformatikai Megoldásokat kínáló vállalkozása hamar fejlődésnek indult; konzorciumpartneri kapcsolatai – például a Nádor Rendszerház Kft. vagy a 99999 Informatika Kft. – révén magán- és állami tulajdonban lévő ipari-gyártói, kereskedelmi, szolgáltatói vagy ellátó intézményi tevékenységet folytató szervezet igényeit szolgálja ki gyorsan és rugalmasan.

A cég speciális IT-területeket képvisel – hazánkban egyedüliként gyártói támogatással, az ipari számítógépek és tabletek, medikai számítógépek, illetve videórendszerek, valamint a digitalizálás, jelátalakítás tekintetében. Az ügyvezető büszke arra, hogy a Microsoft kiemelt magyarországi partnereként megrendelői között van a MÁV, a GYSEV vagy a NISZ, valamint a budapesti önkormányzatok. – Kis létszámú csapatommal sokéves szakmai tapasztalatunkat vetjük latba nap mint nap; ha baj van, akkor pedig felelős vezetőként személyesen vagyunk jelen – az ügyvezető szerint ez egy nyomós érv a fenntartható, felelősen működő kft.-je mellett. Cége gyors felvirágoztatását mégsem nevezi sikernek. Mint mondja, ha valaki kitartóan, kellő alázattal és lelkiismeretesen dolgozik a kitűzött célért, az eredmény természetes. Jelenleg egy lineár öntözőrendszerre benyújtott pályázat sikerét várja a frissen megalakult agrárvállalkozásával. Hétvégente azonban leteszi a lantot: szívesen barkácsol a ház körül, kétgyerekes apaként családjával pihen.

ETIAM KFT. – www.etiam.hu

Névjegy

Nagy Szabolcs 1981-ben született. A gazdasági-műszaki menedzser, kertészmérnök és precíziós mérnöki diplomával rendelkező férfi több cég ügyvezetője is. Vallja, hogy a mezőgazdaságban a fenntartható gazdálkodás a régi tapasztalatok és az új technológiai megoldások együttes alkalmazásával valósítható meg. Ehhez elengedhetetlen a precíziós gazdálkodás: lényege a legkisebb környezeti beavatkozás mellett a lehető legnagyobb termelékenység elérése; ebben az általuk kínált informatikai, Cloud- és drónos megoldások segítik a szegmens résztvevőit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában