Szeged

2021.04.24. 18:09

Videón a Tiszavirág Sportuszoda építése, egészen a kezdetektől

Timelapse videón örökítette meg a kivitelező, a WHB Group a sportuszoda munkálatait egészen a kezdetektől.

delmagyar.hu

20210202 Szeged Tiszavirág uszoda bejárása. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A négyszintes és 13,5 ezer négyzetméteres uszodában van egy 25-ször 15 méteres bemelegítő medence, egy 20-szor 12,5 méteres tanmedence és egy külső-belső lazítómedence is.

A kormányzati forrásból épült komplexumot a városlakók nevezték el. Összesen 128-an küldtek javaslatot, ezekből választott ki 5 nevet a sportbizottság, végül pedig internetes és levélalapú szavazással dőlt el, hogy Tiszavirág lesz a sportuszoda, ami 16 milliárd forintból, a Modern Városok programban jön létre.

Az építéskor összesen 32 ezer köbméter földet mozgattak meg, 12 ezer köbméter betont, 1700 tonna betonacélt és 540 tonna acélszerkezetet használtak fel. A homlokzatra 3 ezer négyzetméter üveg került.

A nagymedencét 2800 köbméter vízzel lehet feltölteni, aminek a végében egy húsz négyzetméteres kijelző mutatja az eredményeket. Az 1169 embert befogadó létesítményben országos és nemzetközi versenyeket is lehet rendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában