Fontos, hogy üzenjünk

2021.05.10. 14:56

Az erdészeti technikum falai őrzik a jövőnek szánt üzenetet – Fotó

Népszerű a fiatalok körében a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikum.

Tóth A. Péter

Máhig József intézményvezető egy időkapszulát helyezett el az erdészeti technikum épületében. Fotó: Tóth A. Péter

Az Alföldi Agrárszakképzési Centrumhoz tartozó intézménybe többszörös a túljelentkezés, ezért is fontos az iskola területén a kulturált körülmények biztosítása. Korábban hírt adtunk arról, hogy az intézményben nagyszabású felújítás folyt, kicserélték a nyílászárókat és a burkolatok nagy részét. Néhány hónapja az üres iskolaépületben újabb rekonstrukcióba fogtak.

– A vírushelyzet alatt, amikor nem voltak diákok az épületben, egy kisebb felújításba kezdtünk. A magas földszintünk a fogadószint, ezt régóta eklektikusnak éreztük. A kollégákkal arra gondoltunk, szép lenne, ha egységesebb környezetben fogadhatnánk a vendégeket. Szerintem egy erdészeti iskolához a lambériaborítás illik, így az oszlopok és a falfelületek lambériázása mellett döntöttünk. Miközben a burkolat készült, eszünkbe jutott, hogy talán az utókor nem veszi majd rossz néven tőlünk, ha elrejtünk egy fadobozt a borítás alá – mondta lapunknak Máhig József igazgató. Hozzátette, több üzenetet is elhelyeztek az időkapszulába.

Máhig József intézményvezető egy időkapszulát helyezett el az erdészeti technikum épületében. Fotó: Tóth A. Péter

Maga az időkapszula fából készült, és leginkább egy A/4-es méretű, keretezett képre emlékeztet. Több laminált lapot tartalmaz, ezeket külön erre az eseményre készítették. A lapokra ráírták az iskola jelenlegi tanulóinak nevét, a nevelőtestület és a technikai dolgozók névsorát. Elrejtették a fadobozban az iskola két diákjának egy-egy rövid írását, valamint a nevelőtestület és a diákönkormányzat titokzatos üzenetét. Az írásos üzenetek mellé egy kulcstartót is elhelyeztek.

– Először csak egy hagyományos kis táblát akartunk a készítők nevével, majd továbbgondoltuk, és így született meg a végleges ötlet. Bízunk benne, hogy száz év múlva – amikor reményeink szerint az iskola még áll – valaki megtalálja az időkapszulát. A megtaláló talán a mostani viszonyokról is képet kaphat, hogy éltünk mi „akkoriban”, és hogyan próbáltunk magasan képzett szakembereket képezni – fogalmazott Máhig József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában