virág a kátyúban

2021.05.18. 12:18

Madagaszkár a Széchenyi téren

Valakinek annyira a szívéhez nőttek a legendás Széchenyi téri kátyúk, hogy elkezdte őket gondozni, szépítgetni. Egy olvasónk vette észre, hogy a kátyúk rajongója vinkát ültetett ki a hiányos aszfaltra tegnap reggelre. Mára azonban betömték a lyukat.

Suki Zoltán

Ha minden kátyúba kerülne egy virág, bezárhatna a füvészkert. Fotó: Olvasónk

Forrás: Olvasónk

Én amúgy maximálisan megértem, amit tett. Nyilván úgy gondolja, hogy ha már ki tudja, mióta él együtt a lyukakkal, és mindennap találkozik velük, legalább megpróbálja otthonosabbá tenni őket. Az ilyenek miatt teszünk fel például függönyt az ablakra, vagy terítőt az asztalra. Jobb is, szebb is, de attól még azt csinálja, ami a dolga.

Ha minden kátyúba kerülne egy virág, bezárhatna a füvészkert.
Fotó: Olvasónk

Az ablakon továbbra is ki lehet nézni, az asztalra meg rátenni az ebédet. És a kátyú sem változik, pont olyan idegesítő, mint egy nappal előtte, csak sokkal szebb.

A vinka, vagy más néven ró­­zsameténg tökéletes választás volt, annak ellenére, hogy Madagaszkárról származik. Roppant könnyedén gondozható dísznövény, ami bár elviseli a szárazságot, meghálálja a rendszeres öntözést. Igazán szépen, öntözés mellett fog fejlődni és virágozni a szakemberek szerint. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy minden tiszta vinka lesz a téren, mert tegnap is esett az eső.

A kátyúvinkát azonban ma délelőtt eltüntették: a lyukat lefedték, a virág sorsáról azonban nem tudunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában