Helyi életstílus

2021.06.15. 14:38

Kettlebell és jiu-jitsu várta a diákokat – Fotók

A testi és a lelki egészségnek szentelték június 14-ét vásárhelyi Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája egészségnapján.

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

A mozgáskoordinációt támogató, az egyensúlyérzéket, erőnlétet és állóképességet fejlesztő kettlebell-lel a Liszt-iskola hátsó kertjében ismerkedtek a gyerekek tegnap. Bár a sportág 14 éves kortól ajánlott, Tóth Rolland és Kruzslicz Péter edzők, a Spartan Iron Force tagjai a későbbi választásra hangoltak. Ahogy elmondták: szerették volna láttatni a sportágat a gyerekekkel, amit mindenképp edzők irányításával szabad és érdemes elkezdeni. Az elsajátított pontos technika miatt minimális a sérülésveszély a kezdeti kisebb súlyok utáni nagyobbakkal is. Kiváló erőnléthez segít az egyre népszerűbb kettlebell.

Az osztályok egymást váltva próbáltak ki különféle sportágakat, köztük a capoeira aerobicot és a jiu-jitsut is. Közkívánatra pedig asztalitenisz-bajnokságot is tartottak az épület árnyas udvarán.

Ahogy Magyar Andrea intézményvezető lapunknak elmondta: a városban elérhető sportágakat mutatnak be a gyerekeknek szakavatott edzőkkel, sportklubok képviselőivel. Drogmegelőző előadást terveztek a rendőrség bevonásával a nagyoknak, gyógynövényes bemutatót és teakóstolást valamennyi osztálynak. A kicsiknél a csapatjátékokra, ügyességi feladatokra fókuszáltak. A Szegedi Rekreációs Sport Club gerincvédelmi előadással csatlakozott a programhoz, a szülői munkaközösség pedig 80 kilogramm friss gyümölccsel.

Kovács Kevinnek főleg az az előadás tetszett, ahol egy rend­őr a munkájáról, a legális és illegális dolgokról mesélt. A tornateremben a küzdősport-bemutató többeket aktivitásra buzdított, szívesen ismerkedtek a harcművészettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában