A Nádastó Szabadidőközpont része lesz

2021.06.14. 12:30

Ökopark nyílik Sándorfalván, június 25-től már látogatható lesz

A nádasban, vízibivalyokhoz közel barangolhatunk majd hamarosan Sándorfalva mellett, egy nemrég befejezett beruházásnak köszönhetően. A pallósor mentén több pihenőt is kialakítottak, amelyek relaxálásra éppúgy alkalmasak lesznek, mint természet­fotózásra.

T. K.

Különleges élményt jelent majd a természet kedvelőinek a nádasban sétálni. Fotó: Török János

Fotó: Török János

A Nádas-tó turisztikai fejlesztése volt a célja annak a Törökbecsével közös pályázatnak, amelynek részeként egy különleges Ökoparkot hoztak létre Sándorfalva mellett. Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester elmondta, a pályázat várost érintő része a Natura 2000-es terület rehabilitációjáról és annak turisztikai hasznosításáról szól.

Összértéke több mint 335 ezer euró volt, ennek részeként alakították ki a pihenésre és természetfotózásra is alkalmas területet. A bányató melletti részen egy sétányt építettek a nádasban, hogy az ottani élővilágot meg lehessen figyelni. A mintegy egy kilométer hosszú pallósor mellett, amely a víz fölött halad, három pihenőt is kialakítottak, amelyekbe még függőágyakat is terveztek. A pallósor végén pedig egy kilátó épült, ahonnan a teljes területet be lehet látni.

– Egyelőre a területet sűrű nád borítja, de hamarosan megérkeznek az ide betelepítendő vízibivalyok is, amelyeket a pallósor útvonalvezetésének köszönhetően szinte testközelből lehet majd látni. Ezeknek az lesz a szerepük, hogy letapossák és lelegeljék a területet, ahol így egy idő után ismét a víz lesz az úr, és reményeink szerint visszatérnek a madarak

– mesélte a polgármester.

A látványosság a Nádastó Szabadidőközpont részét ké­pezi, így az a belépőt váltók számára ingyenesen megtekinthető lesz. A strand június 25-én nyílik meg, onnantól az Ökopark is látogathatóvá válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában