Medvék mindenütt

2021.06.06. 12:52

Plüssmacik az Aranyszömben – Fotók

A kiállítás utolsó napján is nagy volt az érdeklődés maciügyben a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban.

Munkatársunktól

Medvék és gyerekek az Aranyszömben. A fiúknak a focis és a fülhallgatós tetszett a legjobban a több száz plüssmaci közül. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A gyereknapi hétvége után a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényház a korábbi évekhez hasonlóan idén is tematikus gyerekhéttel várta az érdeklődőket. Péntekig volt megtekinthető két kiállítás: a díszteremben macikiállítás, az aulában pedig medvékről készült festmények voltak láthatóak.

Az algyői származású Süli-Zakar Sándorné Julika közel ezerkétszáz darabos ma­­ci­­gyűjteménnyel rendelkezik, mintegy kétszáz utazott el Mórahalomra.

Az aulában pedig Kovács Anikó macis fest­­ményeit lehetett megtekin- teni.Pénteken késő délelőtt a Mó­­rahalmi Móra Ferenc Általános Iskola 3. a osztályos diákjai ér­­keztek medvenézőbe. A gyerekcsoportot Kovács-Tanácsné Erika, a rendezvényház közművelődési referense azzal fo­­gadta, hogy feltette nekik a kérdést: mesét, vagy okosságot szeretnének hallani.

 

 

A gyerekek meglepő módon az utóbbit választották, és megismerhették a medvefajtákat és az állat táplálkozási szokásait is.

A fiúknak a labdás focista medvék tetszettek a legjobban. Gárgyán Soma elmondta, hogy az anyukájától kapott egy puha plüssmacit a Mása és a medve című animációs sorozatból, ami annyira puha, hogy azzal alszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában