Lada-BMW-találkozó

2021.08.15. 15:42

Égtek, koptak a gumik Csengelén – Fotók

A Lada-BMW-találkozó Csengele egyik legismertebb, országosan is híres rendezvénye, melyet szombaton már nyolcadszor rendeztek meg.

I. P.

A Lada-BMW- találkozó ismét jó szórakozást kínált a csengeleieknek és a községbe látogatóknak. Fotó: Makány Ákos

Ezúttal tavalyhoz képest kicsit kevesebb, nagyjából 90 autó érkezett a falu piacterére meghirdetett randevúra – tudtuk meg Csányi Róbert szervezőtől. De a hangulaton ez nem látszott meg.

Kedvelt volt a gumik égetése és koptatása, vagyis a driftelés – csúsztatás, sodródás –, ami az autó tökéletes uralásának és irányításának látványos demonstrálása.

Idén is népszerű volt a lendkeréktartó verseny, de az indulók alaposan meglepődtek, mert tavaly Lada, idén BMW lendkerékkel kellett megküzdeniük – utóbbi sokkal nehezebb.

Jól vizsgázott az újdonság, a rodeobika, melynek a Csengele bikája megmérettetésben jutott főszerep, de a sörivóversenyre sem kellett nagyon kapacitálni a résztvevőket a rekkenő hőségben. Csányi Róbert elmondta: jövőre is kitalálnak valamit, hogy mindig legyen újdonság a közönségnek. Hozzátette, a hangulatra nem lehetett panasz, mert hajnali 2-ig mulattak a vendégek DJ Rekeszkivel.

 

A szervezőnek mégsem felhőtlenül jó a kedve. Eltűnt ugyanis a rendezvényről 4 úgynevezett sörpad, melyeken Balástya irányítószáma van, vagyis könnyen azonosítható. Ezt már vasárnap közzétette Csengele közösségi oldalán, de lapunknak is elmondta: – Mivel én is úgy kértem kölcsön, szeretném, ha visszakerülnének, ezért a nyomravezetőnek felajánlok 100 ezer forintot. Tudom, hogy nem érnek ennyit, de nekem a becsület többet ér – közölte Csányi Róbert.

Még annyit: ez a falunak sem viszi jó hírét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában