Több száz programot szerveztek

2021.08.18. 14:40

Születésnapját ünnepelte a Szeretem Vásárhelyt Egyesület

Hároméves lett augusztus 16-án a Szeretem Vásárhelyt Egyesület. A születésnapot zenés programmal és egy hatalmas Mogyorócska tortával ünnepelték meg.

Kovács Erika

Mogyorócska tortával ünnepelték meg a 3. születésnapot. Fotó: Szeretem Vásárhelyt Egyesület

– Ezalatt a három év alatt több száz programot szerveztünk, megemlékeztünk helyi és országos jeles eseményekről. De ennél is fontosabb volt a közösségépítés és a helyi értékek újbóli felfedeztetése, bemutatása. Ez az egyesületünk igazi küldetése

– mondta Juhász Tünde, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület egyik alapítója, elnökhelyettese a születésnapi rendezvény előtti sajtótájékoztatón.

Mogyorócska tortával ünnepelték meg a 3. születésnapot. Fotó: Szeretem Vásárhelyt Egyesület

Jótékonysági események

– Egyesületünk 2018. augusztus 16-án jött létre. Tizenkét lelkes vásárhelyi polgár úgy döntött, szeretne valami jó dolgot elindítani a városban. Úgy gondolom, hogy nem csak három évvel ezelőtt volt a Szeretem Vásárhelyt egy hiányt pótló egyesület, hanem ma is az

– mondta.

Juhász Tünde kiemelte, az elmúlt három évben több alkalommal is szerveztek jótékonysági eseményeket. Minden évben asztali naptárt adnak ki, amelyen helyi értékeket mutatnak be. A Hódmezővásárhely egykori, vagy jelenlegi értékeit bemutató naptár rendkívül népszerű, sokan ajándékba veszik távol élő családtagjaiknak, de a cégek körében is kedvelt ajándéklehetőség a partnereik felé.

A naptár bevételével első évben a súlyos beteg, magatehetetlen Sándor Ricsit támogatták, a másodikban a Kozmutza Flóra intézmény játszóterének fejlesztésére fordították a befolyt összeget, míg tavaly év végén az Aranyossy Ágoston intézmény kapta meg a bevételt, amiből egy érzékelőkuckót alakítottak ki.

Sportesemények

– A sport is fontos szerepet kap a tevékenységünkben. Számos olyan rendezvényt szerveztünk, ahol az egészséges életmód, a mozgás és az ezeken keresztüli közösségépítés kap hangsúlyos szerepet. Rendezvényeink népszerűek és egyediek, mint az éjszakai futás, vagy a középiskolásoknak szóló „Ezt válaszd!” programsorozat. Szerveztünk ergométeres versenyt is. Kétszer rendeztük meg a Vásárhely Bajnokai tornát – tette hozzá.

Augusztus 20-án immár második alkalommal lesz Vizes 20. program. Először a városi strandon rendezték meg, ahová több ezren látogattak ki. Mivel a fürdő rácsapott a kipróbált ötletre, ezért a Szeretem Vásárhelyt a Sun Cityre tette át az idei Vizes 20-ast.

170 tonna

– Hiánypótló rendezvényünk volt az elektronikai hulladékgyűjtési akció, amit 4 alkalommal is megszerveztünk. Összesen 170 tonna használaton kívüli, rossz hűtőtől, tévétől, számítógéptől és sok más háztartási berendezéstől szabadítottuk meg a vásárhelyiek otthonait. A gyűjtés „megtetszett” az önkormányzatnak és maguk is létrehoztak ilyen lehetőséget.

Juhász Tünde elmondta, a következő évben is töretlen lendülettel dolgoznak, olyan programok életre hívására törekszenek, amik különlegesek. A születésnapos ajándékkal is készült, autentikus népzenével, a Talléros együttessel lepték meg a közönséget. Természetesen a születésnapi torta sem maradhatott el. A hagyományok szerint Gyuris László, vásárhelyi születésű, szegedi cukrász készítette el. A torta a tavalyi ország tortája versenyen a legjobb gyógyhatású alapanyagú különdíjat kapta, nem más, mint a berkenyével ízesített Mogyorócska torta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában