Pusztaszer

2021.09.16. 18:30

Megveszik a házat, amelyben jelenleg lakhatnak

Régen hallottunk a januárban tűzkárt szenvedett pusztaszeri Halász Zsoltról és kislányáról, Hannáról. Az édesapa elmondta, ha minden jól és szerencsésen alakul, akkor 2022 februárjára övék lehet a ház, amelyben jelenleg laknak, megvásárolják a Baksa családtól. Kikapcsolódásra is jut idejük: neveztek a szombati kuvaszfesztivál főzőversenyére.

Munkatársunktól

– Nyaralni nem voltunk, de falu- és családi napokra, szüreti bálra, a kecskeméti állatkertbe eljutottunk Hannával. Sajnos Zsoltika mostanában nem tarthatott velünk, beteg – mesélte az idén januárban tűzkárt szenvedett pusztaszeri Halász Zsolt. Vele és kislányával, a 4,5 éves Hannával és a 3,5 éves Zsoltikával májusban találkoztunk utoljára, a Kossuth utca házban vendégeskedtünk náluk.

Átalakítanak

– Hosszabb nyaralásra időnk sem lenne, mert dolgozok, a megégett tanyát hozzuk rendbe, alakítjuk át panzióvá az épületet a tulajdonossal. Akad munka bőven, a minap végeztünk a nyílászárók cseréjével, és ha minden jól alakul, nem jön közbe semmi váratlan, akkor 1 hónap múlva végezhetünk – mondta Zsolt. Hozzátette, saját tanyáját is igyekszik minél hamarabb felújítani, hogy ott is lakhassanak, amennyiben úgy alakul.

Január 12-én szenvedett tűz­­kárt a család a faluhoz közeli tanyán, ahol Halász Zsolt gazdálkodó kislányával, Hannával élt. Mikor aznap nővérétől, Magdolnától visszatértek, felkapcsolta a villanyt és bekapcsolta a tévét, majd kimentek együtt ellátni az állatokat. Visszatérve a házhoz füstöt láttak, és az ajtónyitással a huzat miatt még jobban felcsaptak a lángok. Az édesapa az épületből villámgyorsan kihozta a gázpalackot, a mobilját, és hívta a tűzoltókat. A lángokban odaveszett mindenük, összefogás és adakozás pótolta a tárgyakat, enyhítette a károkat.

Megveszik a házat

– Arról már többször beszélgettünk, hogy a tulajdonosoknak, Baksa Erzsébetnek és férjének, Józsefnek köszönhetően élhetünk a Kossuth utcai házban, és biztosítják számunkra az ingatlan elővásárlási jogát. Hosszú évek óta jó a kapcsolatunk. A történet egy fejezettel előrébb tart: van bejelentett munkahelyem, és elindítottam a hitelfelvételt. Havonta igazolni kell a folyamatos állandó keresetet, ez úgy tudom, négy hónapig tart, utána hozzájutok a szükséges pénzhez, és megvesszük Erzsikééktől a házat – újságolta Halász Zsolt. Hozzátette, ha minden jól megy, akkor januárban, februárban már saját otthonukban élhetnek.

– Fantasztikus lenne, és egy­re közelebb jutunk a megvalósuláshoz – közölte az édesapa.

Főzőverseny

– A hétvégére is csináltunk magunknak programot, Hannával beneveztünk a kuvaszfesztivál főzőversenyére – mondta Zsolt.

Marhapörköltet készítenek, és ez az étel Hannának is nagy kedvence. Mint általában a gyerekek, a szaftját szereti ke­nyérrel mártogatni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában