alaposan megmozgatták a fiatalokat

2021.09.24. 16:33

Sportoltak, mozogtak az üllési gyerekek – Fotók

Megyei indentitást erősítő rendezvényt tartottak pénteken az üllési piactéren, melyen alaposan megmozgatták a község fiataljait. A bemelegítést a világbajnok szentesi karatéssal, Bagi Alexandrával végezték az óvodások és az iskolások, majd nagyobbaknak következett a futóverseny, a kisebbek fajátékokkal játszottak és megismerkedtek a tűzoltóautóval.

Imre Péter

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– A koronavírus-járvány miatt elmaradt a június elejei háromnapos nyárindítónk, amit ősszel mindenképpen pótolni akartunk, ha csak egynapos eseménnyel is. Szerencsére olyan sok lett a támogatónk, hogy az őszindító falunap is háromnapos lehet – mondta Nagy Attila, Üllés polgármestere, akiről megtudtuk, szokott olykor sportolni.

Közölte, a pénteket a megyei indentitást erősítő programmal a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, a szombatot a falusi önkormányzat és a miniszterelnökség, a vasárnapot a kormány támogatja és finanszírozza.

Az indentitást erősítő programsorozatnak az üllési volt a negyedik állomása: Szentesen kezdtek, majd jött Szeged és Szegvár, a következő két hét múlva Csongrádon, a Batsányi-gimnázium udvara lesz.

Nagy Attila még megemlítette, hogy a rendezvény a sportra, a kultúrára, a helyi identitás tudatosítására és a megyei értékek hangsúlyozására épít.

– És nagyszerű lehetőség arra, hogy fiataljainkat, az óvodásokat és az iskolásokat megmozgassuk – jelentette ki.

Erre először a Szentesről érkezett 7. danos kyokushin karatemester, Brezovai Sándor és világbajnok tanítványa, Bagi Alexandra vállalkozott. Kettejükkel melegítettek be zenére a sátor alatt a futóversenyekre, előtte a mester táplálkozási tanácsokat – például, mit ne reggelizzenek, mit fogyasszanak napközben – adott nekik. Kijelentette, a sportolás, a mozgás mellett tudatosan, egészségesen kell étkezni, így lesz kerek a világ.

A nagyobbak a futóversenyre neveztek és készültek, a kisebbek, az ovisok és a bölcsisek pedig a kihelyezett fajátékokkal töltötték az időt, illetve megismerkedtek a helyi önkéntesek tűzoltóautójával. A nehéz sisakot is többen felpróbálták. Megkérdezték tőlük: ki szeretne tűzoltó lenni? Többen jelentkeztek, de akadt, aki azt mondta, unikornis, vagyis egyszarvú lenne szívesen. Erre a kísérőjük megjegyezte: ez így pont jó, a tűzoltó majd megmenti az unikornist. A résztvevőkre pénteken még népdalok, sportfesztivál, néptánc és koncert várt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában