Mihalec Gábor lelkész lett 2021 Aranyemböre

2021.09.27. 07:00

Templomot épít, gyülekezetet vezet, párterápiát és előadásokat tart

Jó hangulatú, családias vacsorán adtuk át lapunk elismerését az idei Év Aranyembörének. Mihalec Gábor elmesélte, mivel foglalkozik mostanság, illetve azt is elárulta, hova kerül az üvegtrófea, mellyel szerkesztőségünk elismerte munkáját.

Timár Kriszta

Mihalec Gábor felesége, Dóra társaságában vette át lapunk elismerését. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Lapunknál immár hagyomány, hogy minden évben megválasztjuk az Év Aranyembörét. Kéthetente mutatunk be lapunkban olyan megyei civil személyeket, akik szenvedélyesen, időt, energiát nem kímélve, önzetlenül dolgoznak a közösségért, amelyben élnek. Ők a mi Aranyemböreink, akik közül szerkesztőségünk tagjai minden évben titkos szavazással megválasztják a legkiemelkedőbbet.

Idén Mihalec Gáborra érkezett a legtöbb voks, így a párterapeutaként is dolgozó lelkész, aki a sándorfalvi Hetednapi Adventista Egyház gyülekezetét vezeti, kapta tőlünk az Év Aranyemböre címet. Az üvegtrófeát csütörtök este, egy jó hangulatú, családias vacsorán adta át neki lapunk főszerkesztője, Gidró Kriszta és regionális értékesítési vezetőnk, Gombár Gabriella.

Mihalec Gábor felesége, Dóra társaságában vette át lapunk elismerését.
Fotó: Karnok Csaba

Az eseményre elkísérte díjazottunkat felesége, Dóra is. Az ünnepélyes pillanatok után kötetlen beszélgetésbe fordult át az este, így a finom falatok között hamar kiderült, hogyan zajlanak a mindennapok mostanában a Mihalec családban.

– Sokat dolgozik – foglalta össze mosolyogva Dóra. Gábor persze mindezt jóval bővebben is kifejtette.

– A koronavírus miatti leállások után végre ismét kezd beindulni az élet. Bár az a tapasztalatom, hogy jelenleg nagyjából a korábbi embertömeg kétharmadát lehet csak elérni, de legalább vannak már rendezvények. Egy hete tartottam például a Viharálló szerelem című, egész napos tréningemet, melyen 40 pár vett részt. Ők itt egyfajta kötelező szerviznek vetették alá a kapcsolatukat, hogy az még erősebb lehessen – mesélte. Szerdán pedig az Uzsoki úti kórházban rendezett egészségügyi dolgozók mentális egészségnapján volt előadó.

– Végre lehetőségem nyílt arra, hogy ezeknek a csodálatos embereknek személyesen is megköszönjem azt az emberfeletti teljesítményt, amit az elmúlt másfél évben nyújtottak. Sokukkal voltam terápiás kapcsolatban, és első kézből láthattam, micsoda megterhelésnek voltak a családjaik kitéve. És mindezt zokszó nélkül vállalták értünk. Én most arról beszéltem nekik, hogyan lehet válsághelyzet után újraindítani a kapcsolati rakétákat – beszélt munkájáról.

Személyes előadásai mellett továbbra is tartja a karanténidőszak idején elkezdett online Pár-perceket, hetente egy nap rendel párterapeutaként, és persze ott van számára a lelkészi munka is.

– Hatalmas előrelépést jelent, hogy immár az új, a korábbinál jóval nagyobb közösségi házunkban tarthatjuk az Istentiszteleteket. Bár kicsit nomádak még a körülmények, hiszen szinte csak a falak állnak, de a miénk – büszkélkedett.

Mihalec Gábor korábban már elmondta, rendkívül megtisztelőnek érzi lapunk elismerését. Most azt is elárulta, hol kap majd helyet a CE Glass által készített trófea.

– A dolgozószobámban, az asztalom mögött van egy polc, ahol a számomra legfontosabb elismerések kaptak helyet. Oda kerül ez is. Amikor online előadásokat tartok, valahogy véletlenül ezek is mindig látszanak – nevetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában