a kölyköt azonnal szívükbe zárták a diákok

2021.11.18. 17:40

Kutyákat kaptak a Galamb diákjai – Fotók

Két kutyakölyök érkezett a makói Galamb-agráriskolába csütörtökön, akik azonnal a diákok és a tanárok kedvencei lettek. Az állatok abban fognak segíteni, hogy a fiatalok otthonosabban érezzék magukat, s közben tanulják meg, miként kell gondoskodni róluk.

Szabó Imre

A kutyáknak még nincs nevük, erre ötletpályázatot írnak ki. Fotó: Szabó Imre

- Nagyon aranyos! Legszívesebben azonnal hazavinném! – mondta a makói Galamb-iskola egyik diákja, Krobák Ágnes, miközben felvette és cirógatni kezdte az egyik kiskutyát. Csütörtökön délelőtt két törzskönyvezett golden retriever kölyköt vásárolt az iskola alapítványa; az állatok testvérek, 8 hetesek és mind a kettő kan. Ahogy megérkeztek, egyből népszerűek lettek: előbb az igazgatói iroda titkárságán összegyűlt munkatársak, pedagógusok, majd néhány perc múlva, kicsengetés után a diákok simogatták, ölelgették őket.

A kutyusok barátságos farkcsóválással viszonozták a kényeztetést.

Horváth Zoltán, a Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola igazgatója azt mondta, már évekkel ezelőtt gondolkoztak azon, hogy kutyákat hoznak az intézmény területére, hogy a diákok az óraközi szünetekben dédelgethessék őket, oldva az esetleges feszültségeket, tehát terápiás céllal.

Persze egyúttal azt is célul tűzték ki, hogy a fiatalok megtanulják, miként kell a házőrzőkről gondoskodni, etetni-itatni őket, tisztán tartani a lakhelyüket, akár tanítani őket. Aztán a járvány közbeszólt, sokáig üres volt az iskola, most viszont sikerült egy orosházi tenyésztőtől megvásárolni a két fiatal kutyát.

A terv az, hogy az állatok az iskola udvarán élnek majd, a gyerekek közelében, de természetesen már készült nekik kutyaház. A tanulók alakítottak önkéntes csoportokat, amelyek a kutyákkal kapcsolatos különböző feladatokat elvállalták. Ezt persze ellenőrizni fogják, és állatorvos is fog figyelni rájuk. És vannak pedagógusok, akik vállalták, hogy hétvégén benéznek hozzájuk, ellátják őket.

– Reméljük, hogy az iskolát még barátságosabb, otthonosabb hellyé fogják tenni a jövevények – mondta az igazgató, aki ugyancsak rajongójuk lett egy pillanat alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában