Több mikulás is járta Kiskundorozsmát

2021.12.05. 18:38

Egyetlen gyerek sem maradt Mikulás nélkül

Három autóval járta be Kiskundorozsma központját a Mikulás vasárnap este. Mögötte még egy piros színű autó is ment, melyből különböző karácsonyi dalok szóltak, a Nagyszakállú biztonságáról pedig a helyi polgárőrök gondoskodtak.

Kiss Anna

Több mikulás is járta Kiskundorozsmát. Fotó: DM

Fotó: DM

– Egyetlen gyermek sem maradhat Mikulás nélkül Kiskundorozsmán. Éppen ezét járta be a településrészt és szaloncukrokat, ajándékot osztott a gyermekeknek vasárnap. A rendezvényt Topor Ágnes és Kernács Éva szervezte meg, valamint rengeteg felajánlás érkezett a dorozsmaiaktól, vállalkozóktól – mondta el lapunknak Mihálffy Béla, a településrész önkormányzati képviselője, aki szintén támogatta a kezdeményezést.

Több mikulás is járta Kiskundorozsmát. Fotó: DM

A szervező Topor Ágnes arról számolt be, hogy először tavaly szervezték meg az eseményt, mert akkor még PCR-tesztet kellett csináltatnia a Mikulásnak ahhoz, hogy ellátogasson a családokhoz, ezért döntöttek úgy, hogy autókba ülnek több Mikulással és bejárják Dorozsmát, így senki sem maradt Mikulás és ajándék nélkül. A gyerekek akkor is az utcán állva részesültek ebben az élményben – tette hozzá. Mivel idén nincsenek ilyen szigorú szabályozások, ezért a Mikulással fotózkodni is lehetett a Dísz téren.

Azok sem maradtak csomag nélkül, akik karanténban vannak, ugyanis minden ilyen gyermek ablakán bekopogtatott és beintegetett a Mikulás, aki a párkányon hagyta az ajándékot.0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában