Gasztro

2021.12.06. 12:44

Szegedi ételmesék

Munkatársunktól

A 19–20. század fordulója a szegedi gasztronómia kiemelkedő időszaka volt – híres piacaival, számos főzőasszonyával, újabb és újabb szakácskönyvével. A városiak számára lakóhelyük szíve a piac volt. Ott nyílt lehetőség a sokféle alapanyag és fűszer beszerzésére. A Somogyi-könyvtár földszinti kiállító­terében megrendezett tárlat könyvek és korabeli dokumentumok segítségével idézi meg a szegedi gasztronómia színes világát és máig élő hagyományait. A kiállítás január 19-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában