Gasztro
2021.12.06. 12:44
Szegedi ételmesék
Munkatársunktól
A 19–20. század fordulója a szegedi gasztronómia kiemelkedő időszaka volt – híres piacaival, számos főzőasszonyával, újabb és újabb szakácskönyvével. A városiak számára lakóhelyük szíve a piac volt. Ott nyílt lehetőség a sokféle alapanyag és fűszer beszerzésére. A Somogyi-könyvtár földszinti kiállítóterében megrendezett tárlat könyvek és korabeli dokumentumok segítségével idézi meg a szegedi gasztronómia színes világát és máig élő hagyományait. A kiállítás január 19-ig látogatható.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre