Helyi életstílus

2022.01.26. 17:00

A makói Csonka Zétény újabb sikere

Makói nyertese is van a Mol országos tehetségtámogató programjának: Csonka Zétény, a Makói Videó- és Művészeti Műhely fiatal alkotója.

Szabó Imre

Forrás: Makói Videó- és Művészeti Műhely

Országszerte összesen hatvanhárom, Csongrád–Csanád megyében pedig 3 fiatal művész pályázott sikerrel a programra, amely az idei tanévben összesen 20 millió forinttal segíti a 10–23 év közötti tehetségek támogatását, köztük ifjú zenészeket, táncosokat, vizuális alkotókat, előadóművészeket, a matematika és a természettudományok mellett az informatika és a csillagászat fiatal művelőit, kutatóit. A fiatal tehetségek előfinanszírozásként kapják meg a támogatást – tudtuk meg Benyovszky Ádám Barnabástól, a Mol alapítvány PR-asszisztensétől. 

A 13 éves Csonka Zétény három éve tagja a videóműhelynek és foglalkozik filmezéssel, ez alatt az idő alatt több hazai és nemzetközi filmes versenyen is kiválóan szerepelt, több esetben első helyezést ért el

. Legutóbb tavaly nyerte el a Hungarikum Videópályázat első díját az Értékünk Csongrád–Csanád megye kategóriában. Azt pedig néhány napja írtuk meg róla, hogy Nem minden arany, ami fénylik című alkotását meghívták a talán legrangosabb nemzetközi ifjúsági filmfesztiválra, amit április 28-a és május elseje között a Washington állambeli Seattle-­ben rendeznek meg. 

Csonka Zétény jelenleg a 28 esztendeje működő makói tehetséggondozó műhely egyik legígéretesebb tagja.  Fotó: Makói Videó- és Művészeti Műhely

Forrás: Picasa

Az ifjú filmes most azt mondta, szeretne egy dokumentumfilm-sorozatot forgatni tehetséges fiatalokról, amelyhez a pályázati támogatás se­­gítségével fogja beszerezni új videókameráját és mikrofonját. 

– Vizualitás, szorgalom, alázat, tehetség – mestere, a videóműhelyt vezető Czibolya Kálmán ezekkel a szavakkal jellemezte őt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában