Csongrád-Csanád megye

2022.01.27. 10:32

Bál nélküli szalagavatók jönnek

Csaknem hatszáz új fertőzöttet regisztráltak a megyében. Bál nélküli szalagavatók ideje jön, és van elég oltás a gyerekeknek is.

Munkatársunktól

Illusztráció: Karnok Csaba

Rendelkezésre állnak az 5–11 éves korosztály számára a koronavírus elleni védőoltások – mondta a Rádió 7 Közös nevező című műsorában Ha­vasi Katalin. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke hozzátette: a szülők a gyermekek oltását a háziorvosnál vagy az online felületen is regisztrálhatják. 

Havasi Katalin felhívta a figyelmet arra is, hogy a vakcina felvétele a krónikus betegségben szenvedő gyerekeknél különösen fontos. 

A vírusveszély miatt az idén is bál, illetve közös vacsora nélküli szalagavatókat rendezhetnek a makói végzős középiskolásoknak. Az egyik érintett intézmény, a Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, Horváth Zoltán ar­­ról számolt be, hogy február 12-én délután 5 órától a Hagymaház nagytermében tartják meg az ünnepségüket. Az igazgató hozzátette: az idén három osztályból összesen 45 diáknak tűzik fel a szalagot. 

Fotó: Karnok Csaba

Ismét felhívták a központi tájékoztató oldalon a figyelmet arra, hogy a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány – az erről szóló kormányrendelet múlt csütörtök este megjelent a Magyar Közlönyben. 

Csak azoknak lesz érvényes az igazolványuk, akik oltottak. 

Az igazolvány a második oltást követően hat hónapig lesz érvényes, ezután az érvényesség – főszabály szerint – csak a megerősítő harmadik oltás után lesz meghosszabbítva. Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az igazolványa. A megerősítő harmadik oltás felvétele után az igazolvány korlátlan időre lesz érvényes. 

Kedd reggelre 585 új fertőzöttet regisztráltak a megyében, velük együtt a járvány kezdete óta 62 ezer 723-ra nőtt az igazolt koronavírusos megbetegedések száma Csongrád-Csanádban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában